Pečené kuře podle Mišky Kuličky

Drůbeží maso Doba přípravy: 180 minut příprava , 160 minut tepelná úprava 3 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 180 minut příprava , 160 minut tepelná úprava 3 názory

Suroviny

1 kuře (cca 1,5 kg)
40 g másla
plátky citrónu
bylinky - dle chuti
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře ze všech stran osolíme a opepříme. Pod kůži na prsou strčíme plátky másla. Pokud budete používat i citrón a bylinky, tak je nacpěte přímo dovnitř do kuřátka.

  2. Kuře položíme do trouby na rošt a pečeme při 100°C cca 2,5 hod. Pokud máte teploměr, tak vnitřní teplota by měla být 80°C.

  3. Poté zahřejeme troubu na 250°C a kuře necháme ještě pár minut zezlátnout pod funkcí gril.

Komentáře k receptu Pečené kuře podle Mišky Kuličky

  • Kvestr Kvestr

    :-):yes: FAJN...

    Odpovědět

  • Eja57: u nás v podstatě žádný výpek není, protože šťáva zůstává uvnitř masa. Ale o křupavou kůži se děti skoro perou :-D:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Moc povedený ptáček:yes: Taky strkam plátky másla pod kůží. Daleko lepší výsledek než dávat nahoru.
    Mám dva maličké rošty akorát vedle sebe do pekáče, ptactvo je ve vzduchu a stekly výpek většinou nepřežije nájezd stravniku s krajici chleba:-8

    Odpovědět