Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 585 kJ / 7 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,40 g |
Tuky | 694,56 g |
Vláknina | 42,60 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 2,84 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 72,00 g |
Postup přípravy
Lák uděláme tak, že převaříme vodu se solí a necháme vychladnout.
Bůček nandáme do vhodné nádoby, klidně použijeme čistý plechový kbelík, zalijeme připraveným lákem, aby maso bylo úplně ponořené a přikryté. Uložíme do chladu na cca 5-7 dní. Každý den zkontrolujeme a proházíme ty ze spodu nahoru. Zakalil-li se lák, vylijeme jej, bůček omyjeme a uděláme lák nový, ale stává se to vyjímečně. Krok 2: Po uplynutí doby, ideálně večer, vyndáme bůček z láku, omyjeme a nakrájíme na špalíky po 2-3 cm. Na dno pekáče nakrájíme cibuli na hrubší měsíčky a česnek na plátky, dáme špalíky bůčku lehce osolené, (opravdu lehce, sůl byla v láku) a okmínované, a vložíme přikryté do trouby na 90 stupňů.
6-7 hodin si bůčku nevšímáme. Krok 3: Po 7 hodinách bůček odkryjeme a zhruba 30 minut dopékáme na barvu při 170 stupních. Horký nandáme do sklenic i s cibulí a česnekem asi 2 cm pod okraj a zalijme vyškvařeným sádlem do 1 cm pod okraj. Pokud máme příliš libový bůček, dáme rovnou do pečení cca 100 g škvařeného sádla. Zavíčkujeme, necháme vychladnout a uložíme do lednice. Při větším množství dáme sklenice do hrnce tak, aby voda byla do dvou třetin, na hodinu při 85-90 stupních zavařit a to samé na druhý den. Bůček tak vydrží i půl roku až rok v komoře.
Použijeme pak na výletě, dovolené, kdekoliv jako svačinu s chlebem a okurkou.
Zveřejněno 11. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rillettes po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DpK6
Moje poznámka
Rillettes po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DpK6
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Párečky v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 3 minutami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 3 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 3 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 5 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 5 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 6 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 8 hodinami
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
voda,
sádlo
Komentáře (3)