Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 782 kJ / 1 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,23 g |
Tuky | 64,07 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 357 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 278,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty.
Krok 2: Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici podle chuti, prášek do pečiva, Solamyl a vše promícháme.
Krok 3: Do další mísy vložíme krupicový cukr, přidáme vejce a ručním šlehačem vyšleháme do bělavé pěny. Za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Pak krátce při nejnižších otáčkách opatrně vmícháme jogurt a následně připravenou moučnou směs. (Nebo jogurt a pak mouku vmícháme už ručně stěrkou.)
Krok 4: Vzniklým těstem naplníme připravené hrníčky, ty vložíme do pečicí mísy remosky o průměru 22 cm a zapneme ji. (Kdo nemá remosku, upeče klasicky v předehřáté troubě při teplotě cca 175-180 °C. Bude se péct kratší dobu, než v remosce.)
Krok 5: Pečeme celkově 40-45 minut, ale po zhruba 20 minutách shora přikryjeme kolečkem alobalu o průměru mísy, aby se povrch nepřipaloval.
Krok 6: Po upečení, odklopení a vyjmutí ze zásuvky můžeme horní díl otočit a na něj ještě na chvíli postavit mísu s hrníčky. Tím, že remoska peče shora, tak moučníky někdy bývají zespodu méně propečené a využije se zbytkové teplo. Pak je odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Krok 7: Po vychladnutí vypichovačem středů, malou lžičkou nebo jiným nástrojem uděláme jamky. Těsto, které jsme vypíchli rozdrobíme a vidličkou spojíme s marmeládou v soudržnou hmotu a středy opět naplníme.
Krok 8: Do menší misky prosejeme moučkový cukr, přidáme citronovou šťávu a umícháme polevu.
Krok 9: Povrch potřeme polevou, dozdobíme cukrářským zdobením a necháme zaschnout.
Krok 10: Konzumujeme přímo z hrníčku moučníkovou vidličkou.
Zveřejněno 22. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta s citronovou polevou z hrníčku - pečeno v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96vD
Moje poznámka
Buchta s citronovou polevou z hrníčku - pečeno v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96vD
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 12 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
olej,
jogurt bílý,
mouka polohrubá,
škrob bramborový,
prášek do pečiva,
skořice mletá,
marmeláda,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
máslo,
strouhanka,
zdobení cukrářské
Komentáře (5)