Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 892 kJ / 1 408 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,36 g |
Tuky | 34,12 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 558 mg |
Sodík | 711 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 192,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve uvařte jáhly. Ty před varem důkladně propláchněte, několikrát je spařte vroucí vodou a pak vařte do měkka. Ideální je, namočit je ve vodě na noc. Já je vařím předem v rýžovaru ve větším množství, abych je na pečení samotné měla již připravené.
Krok 2: Až jsou jáhly uvařené, nechte je vychladnout a připravte si zbytek surovin.
Krok 3: Ve velké míse vyšlehejte tvaroh a vejce, přidejte sladidlo podle libosti, špetku soli a jáhly.
Krok 4: Zamíchejte a na závěr opatrně vmíchejte sezónní ovoce podle chuti a předem namočenou kustovnici nebo rozinky. Pokud budete dávat hrušky, je vhodnější je dát až navrch jáhelníku, aby se lehce opekly.
Krok 5: Pečicím papírem vyložte formu na pečení a vlijte vzniklou směs. Pečte cca 30 min na 170 °C.
Krok 6: Nechte dezert vychladnout, ideálně jej nechte přes noc v lednici a druhý den bude dezert ideální – bude krásně držet tvar.
Zveřejněno 5. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYOq7
Moje poznámka
Tvarohový jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYOq7
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 11 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 5 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 7 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 8 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 9 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 11 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 12 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 13 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 13 hodinami
Suroviny:
jáhly,
vejce,
tvaroh,
borůvky,
kustovnice,
sirup javorový,
sůl
Komentáře (1)