Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná pomazánka s majonézou a sýrem

Vajíčkové pomazánky jsou hojně připravované zejména po velikonočních svátcích, aby se spotřebovala vykoledovaná vajíčka. Ale to neznamená, že ji nemůžete připravit i mimo svátky. Vyzkoušejte třeba tuto variantu s majonézou a sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 019 kJ /
1 200 kcal
Bílkoviny68,17 g
Tuky94,57 g
Vláknina4,34 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 1,96 g
Sůl4,70 g
Sacharidy17,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo asi 10 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Krok 2: Přidáme najemno nakrájenou cibuli a kyselou okurku, nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, hořčici, majonézu a promícháme. Krok 3: Dochutíme solí, pepřem a lákem z okurek.

TIP: Oblíbený retro recept na vaječnou pomazánku

Zveřejněno 26. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD61V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD61V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

s okurkami jsem ji ještě nezkoušela, po pondělku nebude o vajíčka na tvrdo nouze, takže pak hned vyzkouším :-D

Moanka: moc děkuji :-K

tara23: moc děkuji :-K

Z nepřeberného množství vajíčkových pomazánek, jsem si k dnešní večeři vybrala tuhle. Moc dobrá a hlavně rychlá

Výborná pomazánka. 😋 Díky, moc. 😊 Ukládám si. Udělala jsem ji k příležitosti narozeninové oslavy, a chutnalo všem. 👌😋

Moanka: Moc děkuji a také přeji hezký víkend :-K

Tak ji dělávala moje maminka. <3 Ráda si ji připomenu. Děkuji. :-* Hezký víkend přeji. ;-)

Marie Svarcova: děkuji Maruško, já ani jinou Majolku® neznám :-K:-)

RubyRom: :-)Romanko, už vidím, že úřadoval trošku šotek - ona ale existuje tzv. mléčná Majolka® Reg tak mi to ani nepřišlo divné ale jsem ráda, že je tam obyčejná majonéza, protože tu mám nejraději :-K díky za zprávu a užij si večer

magdalenka: tak jsem zjistila, že to reg tam naskočilo samo, nechápu. Tak jsem napsala majonéza a je to v pořádku. Omlouvám se, ale opravdu nevím jak je to možné. :-K

magdalenka: Tak to nevím kde se to tam vzalo, nepsala jsem ani ve slově Majolka® velké M. Nejde mi to ani opravit, nerozumím tomu.

RubyRom: ani ja neviem, akú majolk u si použila, názov receptu ma mätie...:-8 je tam to reg

Marie Svarcova: Maruško nějak nerozumím otázce jakou Majolku® myslíš.

:-)<3:yes::yes: paráda - v jednoduchosti je krása :yes: Ta Majolka® & reg je asi ta mléčná ? moc ji nemám vyzkoušenou .

Suroviny:
vejce, okurky sterilované, cibule červená, majonéza, hořčice, sýr, petrželka, sůl, pepř mletý, lák okurkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu