Dýňovo-bramborové šišky s mákem
Z kombinace brambory a dýňového pyré můžeme připravit skvělý sladký pokrm. Ze zadělaného těsta tvoříme šišky, které uvaříme a poté je servírujeme sypané cukrem, mákem a přelité máslem. Zjemnit je můžeme také zakysanou smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 975 kJ / 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,18 g |
Tuky | 10,06 g |
Vláknina | 11,45 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 509 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 176,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem si uvaříme bramboru. Necháme ji vychladnout a poté oloupeme.
Krok 2: Do mísy dáme pyré, bramboru, sůl, vejce mouku. Je-li potřeba, přidáme mouku.
Krok 3: Uhněteme těsto a necháme odpočinout asi 40 minut.
Krok 4: Dáme vařit mírně osolenou vodu. Z těsta utvoříme šišky a dáme je vařit na 8-10 minut.
Krok 5: Uvařené scedíme. Podáváme posypané mákem, cukrem a polité máslem. Můžeme ozdobit zakysanou smetanou, bílým jogurtem nebo rozdrobíme tvrdý tvaroh.
Zveřejněno 6. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňovo-bramborové šišky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEyx2
Moje poznámka
Dýňovo-bramborové šišky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEyx2
Nejnovější recepty
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 23 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 3 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 5 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 5 hodinami
Ohavečské brambory
Dycky před 5 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 7 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 9 hodinami
Suroviny:
brambory,
pyré dýňové,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
mák,
cukr,
máslo
Komentáře (3)