Cizrnová bublanina
V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také tvarohem. Ovoce k ozdobení pak volíme podle sezony a naší chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: Žloutky dáme do mixéru, přidáme cizrnu s polovinou jejího nálevu, cukr, olej, tvaroh nebo jogurt. Vše důkladně rozmixujeme.
Krok 3: K tekuté směsi přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem na pečení a nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a vyskládáme ovocem. Pečeme na 165 °C po dobu 35-40 minut.
Zveřejněno 17. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Moje poznámka
Cizrnová bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW57Y
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 5 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 6 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 6 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 2 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 2 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 4 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 5 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 7 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cizrna,
cukr krystal,
olej,
tvaroh,
mouka hladká,
kypřící prášek,
ovoce
Komentáře (1)