Morkové knedlíčky od maminky

Hella Kuchařka: Hella

Polévky 18 názorů

Suroviny

2-3 morkové kosti
1 vejce
4 stroužky česneku
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
vrchovatá lžíce majoránky
sůl
pepř
strouhanka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Syrový morek vydlabeme z kostí, pokrájíme na kousky a vyškvaříme jako sádlo. Přes kovový cedník ho přecedíme do talíře (abychom měli jistotu, že se nám tam nedostal úlomek kosti). Necháme trochu vychladnout, pak do něj nastrouháme celou cibuli, přidáme utřený česnek a vše ostatní.

  2. Podle potřeby zahustíme strouhankou a tvoříme kuličky. Pak zkusíme cvičně jeden zavařit do hovězí polévky a pokud se nerozvařuje, přihodíme ostatní. Pokud se rozvařuje, přidáme hladkou mouku.

Poznámka

Z tohoto množství máme knedlíčky asi na 12 porcí, proto je hotové naskládáme na tácek a dáme zamrazit. Pak je zmrzlé vhazujeme do polévky. Když vyplavou, jsou hotové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Morkové knedlíčky od maminky

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jé Helli,ty Tvé knedlíčky jsou moc príma:-p+4:yes:Ze syrového morku by mě nenapadly udělat:-8Ukládám si,díky;-):yes:

    Odpovědět

  • Marie Celustkova Marie Celustkova

    Dneska je zkouším poprvé v životě, tak mi držte palce ať se povedou! ;-)

    Odpovědět

  • petrasadlo petrasadlo(neregistrovaný)

    Jasný postup není jen tomu, kdo je nezkusil. Jsou totiž vynikající a příprava není složitá. Mňam!:-*

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Helli, super!:yes:;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Tak jsem k receptu dodala fotopostup, aby bylo jasno..

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no...ako fajne polopasticky si nam to....

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak jak jsi to Hello teď vysvětlila, tak bych to pochopila. V podstatě jsem vlastně nevěděla, že ze syrových kostí jde vyndat morek. My kosti vždy uvaříme a pak vyklepeme na talíř, osolíme a můj to sní. Já to zas tak moc nemusím, ale polívka z morkových kostí je špica!:yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jasny!! herr general!!
    :-*
    ja som si to tak nejako predstavovala kym tu nebol recept, ze ten spik sa uvari a to uvarene sa zmiesa so sypkymi vecami a ochutinami...

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Jestli to není jasný, tak zítra jdu koupit další kosti a nafotím postup!

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Čtu si to po sobě a nevím co mám vysvětlit... Prostě to, co vyškvařím z toho morku (tu tekutinu podobnou sádlu) smíchám se vším ostatním, jakoby zahustím to "sádlo" moukou, strouhankou, česnekem, cibulí, majoránkou a kořením až dostanu hmotu jako pastelína a z té pak dělám kuličky. Ten morek má specifickou chuť, jinak byste ty knedlíčky mohli dělat z rozehřátého másla nebo sádla stejným způsobem. Už je to jasný? :-S

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jana r.;-)no hella je asi vo svungu domacnosti...odpovie nam asi neskor

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    vybusna, nejsi blbá, taky tomu nerozumím:-S

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no dobre hella a z coho potom robis vlastne tie knedlicky...toto volako nechapem...a co presitujem....sadlo z toho morku? ...po nasom spik....cize ty das vyskvarit ten spik....ostane ti sadlo to presitujes..a potom co?
    no som blba...co uz....
    das do toho sadla vyskvareneho muku, struhanku a pochutiny?
    cize tie knedlicky vlastne netvori maso, ale muka, struhnanka atd?

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Hello, moje maminka tyto knedlíčky nedělala a dokonce jsem je ještě nikdy nikde neochutnala a nedělala, ač mám už svůj věk :-(

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Tak já zmrazuji syrové knedlíčky. Pak je zmrzlé nasypu do skoro hotové polívky, uvedu do varu a když vyplavou, jsou hotové, přidám petrželku a podávám. Ale bez problému pak to polévku s knedlíčkama znovu ohřívám, nerozpadnou se. Ten postup můžu nafotit, ani mě to nenapadlo. Prostě morek, když se dlabe z kostí, tak se většinou rozpadne na kousíčky - má konzistenci jako syrové sádlo), nebo ho překrájím na co nejmenší kousky tak 0,5x0,5 cm, dám do kastrolku se silnějším dnem a nechám vyškvařit jako sádlo. Jde to velice rychle. Zbydou malinké skoro černé škvarečky a ty pak vhodím ještě vyvařit do polévky (když není moc mastná). Já jsem sem ten recept dala jen proto, že zde uvedené morkové knedlíčky s těmihle nemají vůbec nic společného. A morkové knedlíčky v polévce jako delikatesa ve svatebním menu bývaly tradicí. Pak je nahradily méně pracné játrové knedlíčky.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: morkové knedlíčky knedlíčky z morkové kosti morkové knedlíčky recept knedličky z morku polévka z morkových kostí knedlíčky z morkových kostí morkové kosti morkové knedlíčky do polévky polévka z morkové kosti morkové kuličky recept na morkové knedlíčky recepty morkové knedlíčky knedlicky morkove špikové knedlíčky zmrazování játrových knedlíčků knedlíčky do polivky recept morkové knedlíčky polívka z morkových kostí morkové knedlíčky ze syrového morku hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Zapomněl/a jsem heslo