Houstičky s kmínem
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s kynutým těstem. Posypané hrubozrnnou solí a mákem budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 782 kJ / 2 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,68 g |
| Tuky | 56,29 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 355 mg |
| Sodík | 3,33 g |
| Sůl | 8,28 g |
| Sacharidy | 383,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, cukru, trošku polohrubé mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Asi 10 minut na teplém místě.
Krok 2: Zbývající mouku dáme do mísy, promícháme ji se solí, přidáme kvásek, změklé máslo, vejce, žloutek a vypracujeme lehké, vláčné těsto. Necháme jej cca 60 minut na teplém místě kynout.
Krok 3: Troubu zahřejeme na 180 °C. Vykynuté těsto propracujeme a upleteme z něj 10 housek ze tří pramenů.
Krok 4: Vyskládáme housky na připravený sádlem potřený plech. Pak je na plechu necháme ještě chvilku kynout. Po vykynutí je potřeme rožlehaným bílkem a posypeme solí a mákem.
Krok 5: Housky pečeme 20 minut dozlatova v předehřáté troubě. Po upečení je vyndáme a necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Moje poznámka
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 31 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 32 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 1 hodinou
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 17 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
máslo,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
sůl,
mléko,
žloutek,
bílek,
mák,
sůl hrubozrnná,
sádlo
Komentáře (3)