Houstičky s kmínem
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s kynutým těstem. Posypané hrubozrnnou solí a mákem budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 782 kJ / 2 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,68 g |
Tuky | 56,29 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 355 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 383,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, cukru, trošku polohrubé mouky a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Asi 10 minut na teplém místě.
Krok 2: Zbývající mouku dáme do mísy, promícháme ji se solí, přidáme kvásek, změklé máslo, vejce, žloutek a vypracujeme lehké, vláčné těsto. Necháme jej cca 60 minut na teplém místě kynout.
Krok 3: Troubu zahřejeme na 180 °C. Vykynuté těsto propracujeme a upleteme z něj 10 housek ze tří pramenů.
Krok 4: Vyskládáme housky na připravený sádlem potřený plech. Pak je na plechu necháme ještě chvilku kynout. Po vykynutí je potřeme rožlehaným bílkem a posypeme solí a mákem.
Krok 5: Housky pečeme 20 minut dozlatova v předehřáté troubě. Po upečení je vyndáme a necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Moje poznámka
Houstičky s kmínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprrR
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 49 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 50 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 53 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 54 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 55 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 59 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 2 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
máslo,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
sůl,
mléko,
žloutek,
bílek,
mák,
sůl hrubozrnná,
sádlo
Komentáře (2)