Křupavý květák po italsku
Pokud máte rádi smažené pochoutky v křupavé panko strouhance, určitě uvítáte její domácí alternativu s použitím krupičky se strouhankou. Kromě květáku zkuste další zeleninu: brokolici, cuketu, celer, klínky zelí, nebo pak choi.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 047 kJ / 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,03 g |
Tuky | 10,29 g |
Vláknina | 15,83 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 729 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 113,95 g |
Postup přípravy
Starší květák předvaříme v páře cca 3 minuty, aby zůstal křupavý, mladý čerstvý květák předvařit nemusíme. Vejce s bílkem dobře rozšleháme. Krok 2: Růžičky květáku protáhneme vejci a obalíme ve strouhance smíchané s krupičkou.
Rozehřejeme pánev a dáme olej vhodný ke smažení nejlépe rafinovaný (arašídový,
olivový, kokosový, řepkový). Krok 3: Ve vrstvě horkého oleje osmažíme obalené kousky. Osmažené dozlatova necháme na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Podáváme se salátem podle chuti posypané hrubou solí. Kdo má rád přidá balsamico.
Zveřejněno 12. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavý květák po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XnA
Moje poznámka
Křupavý květák po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XnA
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 15 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 17 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 8 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 10 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 10 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 11 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 11 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 13 hodinami
Suroviny:
květák,
vejce,
bílek,
strouhanka,
krupička,
olej,
sůl hrubá,
ocet balsamiko
Komentáře (3)