

Květák po italsku
Suroviny
- 1 velký květák
- 1/2 kg rajčat
- 5 dkg másla
- 1 cibule
- bobkový list
- tymián
- 1 stroužk česneku
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Očištěný květák vložíme na čtvrt hodiny do vody s přídavkem soli, pak jej opláchneme a dáme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.
Rajčata pokrájíme na kostky, přidáme bobkový list, tymián, cibuli pokrájenou na kolečka, stroužek česneku a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka.
Potom prolisujeme, vmícháme máslo, mletý pepř, osolíme a ještě podusíme.
Květák rozkrojíme na 4 porce, dáme na talířky a zalijeme omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařenými brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák po italsku
-
Další dietička.Prima recept,přidávám bodík a fotečky.