Květák po italsku

toprecepty.cz Kuchař:

Zeleninová jídla 1 názor

32

Suroviny

1 velký květák
1/2 kg rajčat
5 dkg másla
1 cibule
bobkový list
tymián
1 stroužk česneku
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný květák vložíme na čtvrt hodiny do vody s přídavkem soli, pak jej opláchneme a dáme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.

  2. Rajčata pokrájíme na kostky, přidáme bobkový list, tymián, cibuli pokrájenou na kolečka, stroužek česneku a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka.

  3. Potom prolisujeme, vmícháme máslo, mletý pepř, osolíme a ještě podusíme.

  4. Květák rozkrojíme na 4 porce, dáme na talířky a zalijeme omáčkou.

Poznámka

Podáváme s vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Květák po italsku

  • Jaruna18 Jaruna18

    Další dietička.Prima recept,přidávám bodík a fotečky.:yes::-8

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo