Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 936 kJ / 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,61 g |
Tuky | 12,55 g |
Vláknina | 15,45 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 73,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka a hrušky nakrájíme na menší kusy, vložíme do pánve nebo kastrolu a podlijeme trochou vody - cca 200 ml. Přidáme cukr, skořici, hřebíčky a přivedeme k varu. Hned vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou a zhruba 20 minut necháme provářet na menším příkonu tepla. Občas lehce promícháme. Pokud je třeba, přidáme ještě při zahušťování trochu vody, aby vznikla středně hustá sladká omáčka.
Krok 2: Není třeba přesně dodržet gramáže, ovoce se může dát více nebo méně, taktéž mouky a smetany. Setkala jsem se i s receptem, kde se ještě přidávaly švestky.
Krok 3: Bryja se podává samostatně nebo s vařenými brambory.
Zveřejněno 23. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bryja
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDKv
Moje poznámka
Bryja
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDKv
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
brija jídlo
Suroviny:
hruška,
cukr krupice,
skořice mletá,
koření hřebíček,
smetana sladká,
mouka hladká,
voda
Komentáře (1)