Bryja

Merylas Kuchařka: Merylas

Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

500 g očistěných jablek a hrušek bez jadřinců
krupicový cukr dle chuti
špetka mleté skořice - dle chuti
2 hřebíčky
100 ml sladké smetany
15 g hladké mouky
voda dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a hrušky nakrájíme na menší kusy, vložíme do pánve nebo kastrolu a podlijeme trochou vody - cca 200 ml. Přidáme cukr, skořici, hřebíčky a přivedeme k varu. Hned vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou a zhruba 20 minut necháme provářet na menším příkonu tepla. Občas lehce promícháme. Pokud je třeba, přidáme ještě při zahušťování trochu vody, aby vznikla středně hustá sladká omáčka.

  2. Není třeba přesně dodržet gramáže, ovoce se může dát více nebo méně, taktéž mouky a smetany. Setkala jsem se i s receptem, kde se ještě přidávaly švestky.

  3. Bryja se podává samostatně nebo s vařenými brambory.

Poznámka

Zdroj receptu: Jak šmakuje Moravskoslezsko.

Autorka receptu, paní Anna Koláčková k receptu píše: Bryja je starým tradičním pokrmem chudých. Hospodyně ráno bryju uvařily a po celý den stála na plotně a byla k dispozici každému členu rodiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Bryja

    K receptu nejsou žádné komentáře.

    TIP dne na email

    Zapomněl/a jsem heslo