Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi s cuketou

Receptů na jídla ve kterých upotřebíte cuketu není nikdy dost. Gnocchi se smetanovou omáčkou s kuřecím masem a cuketou jsou perfektním letním jídlem, které opravdu zasytí. Pokrm navíc zvládnete připravit během chvíle.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 539 kJ /
2 519 kcal
Bílkoviny159,58 g
Tuky50,87 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 4,51 g
Sůl11,10 g
Sacharidy351,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Cuketu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Krok 3: Na hlubokou pánev nalijeme trochu olivového oleje, na kterém zprudka osmažíme kuřecí maso. Krok 4: Když maso začíná zlátnout, přidáme cibuli a ještě osmažíme. Dále přidáme cuketu, podusíme asi 5 minut (cuketa by neměla být rozvařená), dle potřeby můžeme podlít horkou vodou. Krok 5: Přidáme sušená rajčata, sůl, pepř, smetanu, promícháme a krátce povaříme, aby vzniklá omáčka trochu zhoustla. Krok 6: K masu vmícháme na kousky natrhané lístky rozmarýnu a předem uvařené gnocchi.

TIP: Gnocchi - oblíbené recepty

Zveřejněno 17. 7. 2024

Poznámka autorky Veruncicka

Rychlé letní jídlo. Pro odlehčení můžeme vynechat kuřecí maso a přidat více cukety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpkpX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpkpX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Cukety už jsou v plném proudu a potřeba rychlých jídel stejně tak ... zrovna včera jsem se inspirovala a připravila gnocchi s cuketou a smetanovou omáčkou... tentokrát jsem vynechala maso a přidala navíc krémový sýr do omáčky a strouhaný nahoru, dobrota :)

Gnocchi doma milujeme snad na všechny způsoby, ale varianta s cuketou a sušenými rajčaty patří mezi nejoblíbenější. Ráda přidávám i ricottu:-)

Gnocchi obvykle dělám se špenátovou omáčkou, ale tohle vypadá také moc dobře :-)

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cuketa, gnocchi, olej olivový, cibule, rajče sušené v oleji, rozmarýn, sůl, pepř čtyř barev, smetana na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu