Třešně ve vlastní šťávě

Merylas Kuchařka: Merylas

Zavařeniny 1 názor

Suroviny

třešně
cukr krupice - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pevnější třešně dobře omyjeme a necháme okapat. Nejlépe za pomoci nějakého odpeckovače odstraníme pecky. Třešně zlehka natlačíme do připravených sklenic, dávám je těsně pod okraj. Dělávám je většinou bez cukru k použití na moučníky, hlavně na bublaniny. Ale třešně můžeme ve sklenici i vrstvit a prosypávat cukrem dle svých potřeb. Pak se hodí i např. do jogurtu, nějakého tvarohového krému atp. U naplněných sklenic otřeme okraj a dobře zavíčkujeme.

  2. Vložíme do vodní lázně zavařovacího hrnce a sklenice o objemu cca 6-7 dl sterilujeme 35 minut při teplotě 85°C.

  3. Pak je vyjmeme a necháme zchladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třešně ve vlastní šťávě

Tématické fráze: co z třešní top recepty

Zapomněl/a jsem heslo