Čokoládová povidla
Tato lahodná povidla spojují skvělou chuť švestek, kakaa a hořké čokolády. Využijeme je při pečení do moučníků, na potření palačinek či lívanců, nebo jako alternativu oříškových pomazánek.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 152 kJ / 2 905 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 15,50 g |
| Vláknina | 41,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 48 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 650,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme, zbavíme pecek. Očištěné švestky nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce vařit.
Krok 2: Pokud se ze začátku švestky trochu přichycují, podlijeme je zhruba jedním panákem vody. Vody nepřidáváme velké množství, povidla by pak měla hodně řídkou strukturu.
Krok 3: Jakmile jsou švestky měkké, rozmixujeme je. Přidáme cukr a necháme jej ve švestkovém pyré úplně rozpustit.
Krok 4: Do pyré zamícháme na malé kousky nakrájenou čokoládu spolu s kakaem. Směs chvíli promícháváme, tak aby se teplem vše spojilo.
Krok 5: Hotová povidla plníme velmi horká do předem očištěných a vyvařených sklenic. Pokud by při plnění došlo k pošpinění skleniček či hrdla uzávěru, ihned je otřeme. Před zavíčkováním tedy pořádně očistíme zavařovací sklenici a pevně utáhneme.
Krok 6: Obrátíme víčkem dolů a necháme je tak, dokud úplně nevychladnou. Víčko by se mělo krásně chytnout a nemělo by docházet k tomu, že se povidla budou kazit.
Krok 7: Pokud však chceme mít 100% jistotu, že jsou povidla zcela bezpečně uchována, zavaříme na 15 minut a necháme vychladnout.
Krok 8: Skladujeme v chladu a stinném prostředí. Po otevření uchováváme v lednici.
Zveřejněno 14. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yWVB
Moje poznámka
Čokoládová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yWVB
Nejnovější recepty
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 58 minutami
Bílý chléb
Petulice před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 3 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 3 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 3 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 5 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 5 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
švestky,
kakao,
cukr krystal
Komentáře (1)