Smažená bedla
Bedly patří mezi oblíbené a chutné houby. Obalované řízky připravené z jejich rozvinutých a obřích klobouků jsou pověstnou lahůdkou. Stačí umíchat těstíčko z vajíček, mouky a mléka, okořenit, obalit, usmažit a máte hotovo.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 665 kJ / 398 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,81 g |
| Tuky | 11,66 g |
| Vláknina | 1,65 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 180 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 50,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bedel odstraníme nohy, klobouky otřeme a rozkrojíme na čtyři díly.
Krok 2: Dále smícháme vejce, špetku soli a pepře, mléko, hladkou mouku na husté, hladké těstíčko.
Krok 3: Houby namáčíme v těstíčku, ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s pečivem a s čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 8. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená bedla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2Gr
Moje poznámka
Smažená bedla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx2Gr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 4 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 6 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 7 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 9 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 10 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 10 hodinami
Suroviny:
houba bedla,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (1)