Vepřová plec špikovaná slaninou a klobásou na žampionech

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 45 min v tlakovém hrnci 2 porce Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece vcelku
cca 50 g slaniny
4-5 malých žampionů
cca 30 g pikantní klobásy
1 středně velká cibule
koření meat masala
sůl
pepř
olej
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso vcelku očistíme a z každé strany do něj úzkým nožem směrem dovnitř uděláme vždy 2 otvory. Z jedné strany napíchneme špalíky klobásy, z druhé slaninu, kterou si pro snadnější manipulaci dáme na chvíli do mrazničky. Maso osolíme, opepříme a z obou stran posypeme kořením meat masala.

  2. Do hrnce nakrájíme slaninu, která nám zbyla, přidáme pár kapek oleje a nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím, co slaninu s cibulí restujeme, oloupeme žampiony, rozkrájíme je na čtvrtky a přidáme do hrnce. Opečeme je trochu dorůžova a přidáme připravené maso, které také z obou stran opečeme. Pak zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme trochou mouky. Dobře provaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.

  3. Jako příloha může být rýže, brambor, těstoviny, tarhoňa, každý podle své chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 914 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec špikovaná slaninou a klobásou na žampionech

Tématické fráze: spikovana veprova plec špikovaná plec plecko špikovane vepřová plec recepty na žampionech vepřová plec špikovaná vepřová plec na žampionech veprova plec se slaninou peceme vepřová plec s tarhonou recepty - veprova plec na žampionech špikované plecko tarhoňa s klobásou vepřové plecko se žampiony a slaninou veprove plecko sklobasou vepřove plecko na hubach s klobaskou vepřová plec s s tarhoňou vepřové plecko na zampionech vepřová plec vepřové prošpekované párkem pečená vepřová plec s klobásou pečené plecko se slaninou a klobásou