Skořicový perník
Skořicový perník je voňavý a nadýchaný dezert, který v sobě ukrývá hřejivé tóny skořice, medu a dalšího perníkového koření. Tento jednoduchý a přitom dokonalý moučník potěší svou chutí i vůní, která provoní celý domov.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 165 °C.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, směs koření, mletou skořici, kypřicí prášek do perníku a vše promícháme.
Krok 3: V kastrůlku mírně ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme med.
Krok 4: Do sypké směsi přidáme olej, celá vejce, přilijeme medové mléko a promícháme dohladka. Na konec vmícháme do těsta rozinky a na kousky nakrájené ořechy.
Krok 5: Plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení a těsto na něj vylijeme.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 165 °C přibližně 45 minut.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAAB
Moje poznámka
Skořicový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRAAB
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 4 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 48 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 2 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 4 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 4 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 6 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 7 hodinami
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 7 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
prášek do perníku,
koření,
skořice mletá,
mléko,
olej,
med,
vejce,
rozinky,
ořechy vlašské
Komentáře (3)