Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorové kuře

Zázvorové kuře se skvěle hodí do chladnějšího období. Maso je výborně dochucené a skvěle se pojí dušenými paprikami a kurkumovou jasmínovou rýži. Tohle krásně barevné jídlo na talíři rozhodně zazáří.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. V misce smícháme mletý zázvor, koriandr, sůl, pepř a připravenou směsí potřeme maso ze všech stran. Krok 2: Vložíme ho do pekáčku, poklademe plátky másla a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Krok 3: Mezitím propláchneme rýži, smícháme ji s kurkumou, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a vaříme do změknutí asi 15 minut. Krok 4: Na oleji orestujeme na klínky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na nudličky nakrájené papriky. Vše chvíli opékáme, pak dochutíme solí a jarní cibulkou. Krok 5: Hotové kuře podáváme s rýží a barevnou zeleninou.

TIP: Zázvor v kuchyni

Zveřejněno 4. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zázvorové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yA7x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zázvorové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yA7x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Opravdu velmi chutné… 👌 Maso příjemně kořeněné. 😋 A zbyla mi trocha rýže se zeleninou, tak jsem ji promíchala ve výpečku a bylo to i samotné velmi dobré… 😃

Moc pěkné

Suroviny:
prsa kuřecí, zázvor, koriandr sušený, sůl, pepř mletý, máslo, rýže jasmínová, kurkuma, olej olivový, cibule červená, česnek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu