Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny bramborové klobásky

Z vařených brambor můžete připravit spoustu různých pokrmů, třeba smažené bramborové klobásky, které jsou krom brambor také plné uzeného masa a zeleniny. Jejich příprava není nijak složitá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min doba vaření brambor den předem

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, doba vaření brambor den předem)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem uvaříme v hrnci s vroucí vodou brambory do měkka, zhruba 15-20 minut. Po uvaření brambory scedíme. Krok 2: Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme s polovinou sýra najemno. Uzené maso, papriku a zbytek sýra nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a s petrželkou nakrájíme najemno. Krok 3: Přidáme vejce, česnek, osolíme, okořeníme, zamícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Krok 4: Těsto rozdělíme na 10 dílů, z každého vytvoříme váleček (podsypáváme strouhankou) dlouhý asi 25-30 cm, stočíme jako klobásu, zajistíme párátkem a opečeme na oleji dozlatova.

TIP: Brambory v naší kuchyni

Zveřejněno 30. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny bramborové klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVRM

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny bramborové klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVRM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, maso uzené, sýr tvrdý, vejce, paprika čerstvá červená, cibule červená, mouka hrubá, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, majoránka, petrželka, česnek, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu