Ražniči z vepřového masa
Ražniči z vepřového masa přiláká svou vůní nejednoho hladového strávníka. Příprava je snadná a ražniči vypadá na talíři opravdu krásně. Pokrm můžete směle podávat jako sváteční jídlo. Nejlepší přílohou jsou brambory nebo bramborové dukátky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 688 kJ / 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,63 g |
| Tuky | 34,02 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,14 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 12,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na plátky a lehce naklepeme, pokud jsou plátky příliš silné.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme a můžeme potřít hořčicí. Nakrájíme na kousky tak, aby se daly napichovat na jehlu.
Krok 3: Slaninu, klobásu a papriku nakrájíme na kousky o podobné velikosti jako maso. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 5: Střídavě vše napichujeme na jehly nebo špejle a skládáme do pekáčku vymazaného sádlem či olejem.
Krok 6: Ražniči podlijeme troškou vody, přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme doměkka asi 60 minut.
Krok 7: Ke konci pečení víko odklopíme a ražniči dopečeme dozlatova. V průběhu dopékání přeléváme výpekem.
Krok 8: Podáváme s bramborami a zeleninou.
Krok 9: Na talíři doplníme podle chuti hořčicí a najemno nakrájenou cibulí.
Zveřejněno 20. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpp1
Moje poznámka
Ražniči z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpp1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 5 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Wacor před 23 minutami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 38 minutami
Pórková polévka
freynka před 39 minutami
Bábovka "rychlovka & rumovka"
Mettynka před 45 minutami
Krupicová kaše
Roobass před 50 minutami
Rychlá frankfurtská polévka
Zdvihal před 57 minutami
Zapečené křenové brambory
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí soté s brokolicí
Kdyzjehlad před 1 hodinou
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 2 hodinami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 5 hodinami
Tématické fráze:
raznici,
ražniči recept,
ražniči na špejli do trouby,
ražniči na špejli,
ražničí v troubě,
ražniči do trouby,
ražničí na jehle recept,
recept na ražniči,
recept ražniči,
ražničí recepty,
ražničí na špejli recept,
recepty ražniči,
ražničí na špejli recepty,
nejlepší ražniči,
ražniči v pekáči,
ražničí do pekáčku,
kuřecí ražničí,
ražničí na grilu,
recepty na raznici,
ražniči na pekáči
Suroviny:
plec vepřová,
slanina anglická vcelku,
cibule,
klobása,
hořčice,
paprika,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
hořčice,
cibule
Komentáře (18)