Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma

PavlinaK. Kuchařka: PavlinaK.

Pro začátečníky 29 názorů

Suroviny

vepřové maso (plecko, kýta, kuřecí ... co máte zrovna doma)
točený salám (párek)
cibule
čerstvá paprika
rajčata
slanina
brambory
česnek
kečup
máslo
grilovací koření
olej
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše nakrájet na kolečka. Maso naložit do oleje, gril.koření a česnek. Potraviny skládáme do mísy nebo pekáče. Pěkně proložit aby se chutě nesákly.

  2. Brambory můžete vařit zvlášť. Každé patro pokapat kečupem, brambory osolit a navrch položit
    2 plátky másla na zjemnění a trochu vody.

  3. Množství nepíšu, dejte tolik kolik máte rádi. Peču na 180°C asi 60 minut do změknutí masa a brambor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 442 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma

  • PavlinaK. PavlinaK.(autorka receptu)

    Libulka: Děkuji. Já dělám spolu, aby brambory nasákly šťávičku :-8:-8

    Odpovědět

  • Libulka Libulka

    Eja57: My jsme sami s manželem, popereme se o to sami:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Libulka: oblíbené na nájezdy kobylek, teda dětí:-D každý si z pekáče uloví co rád....

    Odpovědět

  • Libulka Libulka

    Dělám už mnoho let, je to dobrota a jednoduchá na přípravu, přidávám tam i kuřecí maso, uzené, žampiony, nastrouhaný eidam, říkejme tomu zbytky z lednice :-) koření dle chuti, já si dám špetku tymiánu, kmín a trochu hořčice - to je na každého chuti. S dovolením přikládám pár fotek a autorko Pavlina K. nenechte si nikým zkazit náladu, máte to krásné a určitě chutné:-K:yes: jen ty brambory vařím zvlášť, protože už mi do mísy nevlezou:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Eduška Eduška(neregistrovaná)

    Myslím, že tyto žabomyší války jsou zbytečné, každá oblast má pro stejné jídlo různé názvy a vždy je to výborné. Já jsem ráda, že se dovím, jak se to dělá jinde a že se třeba ražniči nechá udělat v zapékací míse a nemusí být na špejli. Jinak tato diskuse mi připadá jak někdy v prostřeno, kdo neumí vařit, tak se přihlásí a kritizuje,

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    PavlinaK.: U nás doma to dělám podobně, a je to dobré, jen příště zkus přidat fotečku hotového jídla - upečeného:yes::-D

    Odpovědět

  • PavlinaK. PavlinaK.(autorka receptu)

    Vidím, že tu máme pár velkých odborníků. Je mi z vás opravdu smutno :-((
    Známé pořekadlo tvrdí „Ptáka poznáš po peří, vlka po srsti, člověka po řeči.“
    Tyto stránky jsou od toho aby si lidé mohli předávat nové i staré recepty. Začátečníci se naučili vařit apod. Nejdůležitější je, jak jídlo chutná.
    Každý kraj naší republiky stejné jídlo nazývá jinak. Já v tom tedy nikdy neviděla žádný problém.
    Starému dobrému bramboráku se říká v Pha, ale i jinde. V naší rodině se mu vždy říkalo "cmuna nebo kocour". Někdo ho dělá jen z brambor, někdo do něj přidá salám, uzené, slaninu, nivu apod. Někdo si k němu dává kyselé zelí, zak. smetanu atd. Pořád je to ale BRAMBORÁK ... jiný kraj, jiný mrav. :-p
    Děkuji všem co mi pokazili můj recept :no: .

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Casino s tím věčným poučováním a opravováním už to někdy vážně přeháníš. Tohle není profi web. Jestli máš potřebu někomu sugerovat, že vaření rozumíš úplně nejlíp ze všech, tohle není správná cesta :-//

    Odpovědět

  • casino casino

    Jitkas:
    Jj, dyť vím..., ale nedokážu to spolknout:-//:-))
    Ono asi, než Jahody s balzamikem, Řepa se sýrem či Ananans s bazalkou vypadá světověji (světáčtěji?) to nazvat carpaccio:-// (BTW Ananasové carpaccio na TOP zatím absentuje:-D
    G. Cipriani už patrně "nestihl", že už i Napolitáni!!! cpou na svou pizzu hranolky! Protože, ač B. Hrabala asi nepotkal, tak by použil jeho: "potomstvo zlé, blbé a zločinné":-)):-)):-))
    No jo, no..., c'est la vie ;-(:-//:-))

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    casino: Nevim, zda pan Cipriani je spokojeny ci ne, ale i zde v Italii, cokoli nakrajene na tenke platky(maso, ryby, zelenina - varena ci cerstva i ovoce), se jmenuje carpaccio. Neni restaurace, kde by Vam nenabidli carpaccio z cehokoli (nekde i z cervene repy). Slovo carpaccio zmenilo vyznam. Drive se psalo v uvozovkach napr. -"Carpaccio" di barbabietole, dnes uz ne.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    hosta:Čoveče, tak nevím, jestli bychom se bez všech těch skvělých orginálních surovin doma obešli a ještě se dobře najedli;-):-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: Ááá, náš kulinářský guru nás zas musel umravnit, ještě že tě chlapče máme:-D:-D Tobě to pomazánkové máslo stále nedá spát?;-) Tvoje starosti o čistotu receptů na ražniči, tiramisu a carpaccio ti nezávidím, je to náročný:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Tady je legrace:-))
    Je to bída, když „Každý si recept samozřejmě může nazvat jak chce.“ :-//
    Řešíte tu název a že „S rožněm se musí otáčet.“
    Ale že G. Cipriani asi dělá v rakvi veletoče když vidí, jak lidi zpotvořili jeho recept a každý tydýt dá třeba nakrájené řepě název carpaccio, je vám šumák:-))
    A to ještě můžeme být rádi, že Italům nic neříká naše Pomazánkové máslo! Jinak by nám Tiramisu z něho omlátili o hlavu:-S

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Anna Kocikova:Myslím si to samé Drahuško.Je tu x stejných receptů a název se řeší jen tu.


    PavlinaK.:Přidávám bod, dělávám velmi podobně:yes:.Maso, uzeninu a cibuli nakrájím, okořením, zakápnu olejem a dám přes noc do chladu uležet.Druhý den upeču a chvíli před koncem přidám zelené papriky a rajčata.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    PavlinaK.:Doufám,že nebude nikomu vadit,když se vrátím k uvedenému receptu;-):-D
    Pavli,moc hezky jsi to připravila:-p:yes::-K
    Dělávám také podobně(podle surovin v domácnosti)Chutě se krásně propojí a je to príma bašta z jednoho pekáčku:yes:

    Mimo recept-v podobných je přidané"Ražniči na plechu",které má 30bodů a žádný negativní komentář ohledně názvu,nebo přidaných brambor.Jsem tady zaregistrovaná skoro 4roky a sama vidím,že je tady dvojí metr:-//:no:http://www.toprecepty.cz/recept/14647-raznici-na-p...

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: ražniči bez napichování jak naložit maso na ražniči co je ražniči ražniči s bramborem zapečené brambory jak udelat raznici ražničí na grilu ražničí naložení masa na ražniči ražniči na plechu ražniči plátky královské ražniči špíz bez napichování raznici v troube zapekane raznici raznici z brambor jak se dela raznici naložit ražničí řeč. na ražniči ražniči na rožni

Zapomněl/a jsem heslo