Jarní ptáčci z lineckého těsta
Barevní ptáčci z lineckého těsta jsou křehkou a hravou pochoutkou, která přinese svěží atmosféru na váš stůl. S jejich jemným máslovým těstem a roztomilým tvarem si získají srdce malých i velkých mlsounů.
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
Krok 2: Vyválíme plát těsta 5 mm silný, vykrojíme tvary ptáčků. Ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C 8-10 minut.
Krok 4: Poleva: Bílek, citron, škrob a prosátý cukr dáme do mísy a šleháme, dokud vše nezhoustne.
Krok 5: Polevu rozdělíme na několik částí a každou obarvíme jinou barvou. Na polevu použijeme štětečky a ptáčky hezky vybarvíme.
Krok 6: Polevu necháme na cukrátku zaschnout.
Zveřejněno 20. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní ptáčci z lineckého těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrA3J
Moje poznámka
Jarní ptáčci z lineckého těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrA3J
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 35 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 37 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 44 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
bílek,
šťáva citronová,
škrob bramborový,
cukr moučkový,
potravinářské barvivo gelové
Komentáře (2)
Linecké slepované s marcipánem
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9