Staročeské linecké těsto

sabipupp Kuchařka: sabipupp

Doba přípravy: 2 hodiny 200 ks Cukroví , Pečené 9 názorů

Suroviny

Těsto:
4 žloutky
500 g másla
2 vanilkové cukry
700 g hladké mouky
240 g moučkového cukru
kůra z citronů
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto ze všech surovin. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odpočinout přes noc. Linecké těsto si můžeme vykrojit do libovolného tvaru. Můžeme použít i pod včelí úly.

  2. Po vykrojení přendáváme na plech s pečicím papírem.
    Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme 10 minut.

  3. Po vytažení necháme vychladnout, pak přendáváme do krabice, nebo zdobíme.
    Přeji vám dobré chutnání :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 488 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeské linecké těsto

  • sabipupp sabipupp(autorka receptu)

    Dajda: No já to beru jako základní těsto ale babička to tak má pojmenované. :-D Taky jsem se u té naší konverzace zasmála. :-) jinak každá babička peče podle těch receptů, které jsou tradiční a nejlepší. Nedala bych na ně dopustit.
    Miava: Děkuji a doufám že to neberete špatně myslím si že název jídel a cukrovinek je na člověku. Každý si to může pojmenovat jak chce a mi se ten název líbí tak proč ne. A hlavně proto jsem jej zvolila. :-K:-K:-K
    Casino: Velice děkuji za pochvalu, jsem toho názoru že prvně jí oči. Vidím zde mnoho úžasných receptů a očima bych stále jedla. <3

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Jj, fotka je to přenádherná:yes: a určitě by slušela nejednomu z přemnohých receptů na 1:2:3
    Dajda:
    Jsem to ale popleta;-( Jsem myslel, že si děláte srandu:-D
    Leč, chopí-li se davy tohoto inovativního postupu (násobení surovin), tak tu lze očekávat receptovou smršť...:-D;-(

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Dajda: Tady bude asi vše vánoční teď ve staročeském duchu.
    Klasika, linecké se peče nejvíc. Fotka je moc pěkná:yes: povedlo se Ti.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    sabipupp: Á, už to chápu. ;-) Já myslela, že tak jste ten recept pojmenovala Vy podle Vaší babičky, která se mohla narodit někdy kolem poloviny 20. století. To mě tak pobavilo! Mladí lidé mají většinou jinou představu o tom, co je staročeské, než starší generace! :-)

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp(autorka receptu)

    Dajda :-D to ma babička tak pojmenovane :-D:-D:-D
    <3<3 miluji jeji laskominy<3:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    sabipupp: Tak to jste mě rozesmála :-Q;-):-D. Jen ať se to babička nedozví, ta by Vám nejspíš dala, jak jste natáhla její životní pouť!

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Pěkná fotka..:yes:

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp(autorka receptu)

    Protoze recept je od me babičky. :-K Dajda;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Proč staročeské? Je to klasika, kdy mouka, tuk a cukr jsou v podstatě v poměru 3 : 2 : 1. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: linecké těsto recept linecké těsto recepty staročeské linecké cukroví staroceske linecke příprava lineckého těsta staročeské makové cukroví linecke testo od babicky linecké těsto linecké jako od babičky linecké těsto recepty babicky linecké od babičky linecke těsto top recepty velikonoční pečení z lineckého těsta linecke těsto na cukrovinky recept na makové linecké těsto linecké těsto příprava recept na linecké cukrovinky nejlepší staročeské vanoční recepty linecké těsto odpočinout těsto na linecké cukrovinky

Zapomněl/a jsem heslo