Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin s brokolicí

Slaný závin z jogurtového těsta se hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jako rychlá večeře pro rodinu. Jednoduché těsto a bohatá náplň z brokolice, ricotty, vajec, šunky a sýra jsou zárukou skvělé chuti. Provensálské bylinky zajistí neodolatelnou vůni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: K mouce přidáme nakrájenou Heru, podle potřeby jogurt a zpracujeme vláčné těsto, které necháme v lednici 30 minut odpočinout. Krok 2: Ricottu osolíme a okořeníme. Krok 3: Těsto rozválíme, ve středu těsta uděláme 10 cm široký pruh z ricotty s na ni rozložíme vrstvu brokolice, kterou jsme rozkrájeli na maličké růžičky. Osolíme, na brokolici položíme čtvrtky vajec, proužky šunky a vše zasypeme na kostičky nakrájeným sýrem. Krok 4: Kraje těsta z obou stran přehneme přes náplň a závin přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Závin potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou, posypeme semínky a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova asi 30 minut.

TIP: 7 oblíbených receptů na slané záviny

Zveřejněno 23. 2. 2025

Poznámka autorky Handour

Těsto můžeme použít i listové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2AGL

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2AGL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, jogurt bílý, brokolice, sýr ricotta, sýr tvrdý, šunka, vejce, sůl, pepř mletý, koření provensálské, vejce,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu