Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lodičky s jitrnicí

Výborná svačina nebo večeře, při které zužitkujete zbytky zelí a jitrnice z masopustního veselí. Lodičky z kynutého těsta, plněné zelím a jitrnicemi jsou typickým jídlem "do ruky" a potěší všechny mlsné chlapy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 60 minut kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Promícháme mouku a droždí, přidáme olej, sůl, žloutk a po částech vlažné mléko. Zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu kynout. Krok 2: Těsto rozdělíme na několik částí (velikost podle vlastní potřeby). Každý kousek rozválíme na placičku, na střed dáme trochu zelí a položíme kousek jitrnice. Placičku na obou koncích spojíme k sobě tak, abychom získali lodičku. Krok 3: Lodičky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 10 minut vykynout. Krok 4: Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem. Krok 5: Pečeme na 180 °C dozlatova asi 20-25 minut.

TIP: Slané vdolky

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lodičky s jitrnicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2mPn

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lodičky s jitrnicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2mPn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, olej, droždí, žloutek, mléko, sůl, jitrnice, zelí kysané, sýr tvrdý, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu