Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná má blahodárné účinky na naše zdraví a také výborně chutná. Připravíme ji velmi snadno. V pekáčku ji promícháme s bylinkami, česnekem a cibulí, okořeníme, upečeme a poté podáváme s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radka.vobecka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Hlívu očistíme a větší hlavičky natrháme na menší kousky. Krok 3: Vložíme do pekáčku, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, plátky česneku, bylinky a promícháme. Krok 4: Zakápneme olejem, přidáme houbové koření a pečeme asi 35-45 minut. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Další recepty s hlívou

Zveřejněno 13. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hlíva ústřičná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6qv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hlíva ústřičná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6qv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pečenou hlívu neznám, vždycky jsme z ní dělali jen polévku nebo omáčku. Dobrý nápad na další zpracování. Díky za tip 😊

Suroviny:
hlíva ústřičná, česnek, cibule, olej, bylinky, koření houbová variace

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu