Bábovka z bílků
Určitě znáte nespočet různých receptů na přípravu bábovky. Tento je zajímavý tím, že do těsta použijete pouze bílky, které máte schované z předcházejících receptů. Bábovka bude díky bílkovému sněhu krásně nadýchaná.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva.
Krok 3: Do máslové pěny přidáme zbylé suroviny mimo sněhu z bílků a důkladně promícháme. Na závěr přidáme bílkový sníh a těsto pečlivě promícháme.
Krok 4: Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme ve vyhřáté troubě 40 - 45 minut.
Zveřejněno 15. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRO7X
Moje poznámka
Bábovka z bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRO7X
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Hruškové tiramisu
Přidáno 13. 8. 2025 11:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 1 hodinou
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 3 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 4 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 4 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 5 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 7 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 8 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 8 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 8 hodinami
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 8 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
solamyl,
prášek do pečiva,
bílek,
rum,
sůl
Komentáře (1)