Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 192 min Doba přípravy: 12 min Doba tepelné úpravy: 180 min

192 min (12 min příprava + 180 min tepelná úprava)

8. 3. 2013 08:24

Suroviny

Porce: 9 malých báboviček

Nutriční hodnoty

Energie8 978 kJ / 2 146 kcal
Bílkoviny16,01 g
Tuky181,06 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy110,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tipy a triky, stejně jako podrobný potopostup najdete na http://www.foodstyle.cz/products/panna-cotta-ochuc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Elle Guinea Elle Guinea

2. 5. 2020 18:13

Nikdy jsem nerekla, ze musi byt v mistickach. Prave proto je pak videt, ze se lehce trese... Ale nebudu se dohadovat, at si kazdy dela jak pevnou chce.

bofinka

2. 5. 2020 18:04

Elle Guinea: No, v Italii pana cotta neni zadna "tresouci se" hmota a ne vzdy se pripravuji jednotlive porce do misticek ci sklenicek, ale delaji se treba cihlicky https://www.cucchiaio.it/ricetta/ricetta-panna-cot..., ktere se, jak muzes videt, pak krajeji na jednotlive porce nozem. Tak toto je asi ona spravna italska konzistence.
V surovinach je pouzito 500 ml smetany, 1 dcl mleka + 10 g platkove zelatiny. Ty 2 g navic proto, aby mleko, ktere je jinak huste nez smetana, konzistenci celkoveho vysledku "nenaredilo"
Autorka pouzila 600 ml smetany, tkz. podle meho celkem

Eja57 Eja57

2. 5. 2020 16:57

Jen bych možná pro přehlednost - v diskuzi se střídají plátky a gramy - ;-) dodala, že 1 plátek želatiny ( Oetker - 6 plátků celkem 10 g) je 1,66 gramu.

Elle Guinea Elle Guinea

2. 5. 2020 16:42

bofinka: Ano, uvadet se ma v gramech, ale myslela jsem platky, ktere jsou dostupne u nas. Kazdopadne nevim, jaky recept mate, ale v italskych receptech (a logicky a dle chuti take, pokud jste nekdy pravou panna cottu ochutnala) je pomer podobny tomu, jak jsem psala. Jinak z toho mate cesky zelatinovy dort a ne panna cottu. Ta se ma trast a zelatina jen lehce pomaha drzet tvar. Ale samozrejme at si kazdy uzpusobi pak dle chuti.:yes:

bofinka

2. 5. 2020 16:19

Elle Guinea: Zakladni recept pravi, ze na 500 ml smetany patri 8 gramu platkove zelatiny. Pak jsou ruzne varianty, treba pridat k 500 ml smetany 100 ml mleka, nebo 400 ml smetany + 100 ml silne kavy, ale v tom pripade se o neco malo zvysuje i gramaz zelatiny. Zelatina by se mela u takovychto receptu uvadet v gramecch.
Pochopitelne nic nebrani tomu, aby si kazdy upravil konzistenci podle osobniho gusta.

Elle Guinea Elle Guinea

2. 5. 2020 07:40

Nápad s kořením a mangem super.:yes: Jen na panna cottu se nedává poměr tekutiny a želatiny tak vysoký... správně se má hodně třást po vyklopení. Máte v receptu v podstatě 100ml tekutiny = 1 plátek želatiny. To je strašně moc, dezert by pak byl jak brok. U tohoto typu dezertu stačí tak 1 plátek na 200-250ml.:-)

Aralka

25. 10. 2013 13:40

:yes::-)):yes:

K@tka

9. 3. 2013 18:46

aadulka: Vždy jsem si myslela, že jsou možné obě varianty, ale teď jsem si to ověřila ve slovníku cizích slov a máte pravdu, děkuji. Opraveno :-K

aadulka aadulka

9. 3. 2013 17:47

Název koření je správně kardamoM :-)

IvanaLK

8. 3. 2013 17:18

:yes::yes::-)

anubis

8. 3. 2013 12:49

vypadá to skvělé, určitě vyzkouším :-p:yes:

Danca Danca

8. 3. 2013 08:57

:-p:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: panacota video kardamom recepty mango kuchyňské recepty mangové pyré formičky na panna cotta mangova panacota recept na pannacotu panacota recept video dezert mango pannacota panacota s mangovym pire panna cotta ostrava jak dlouho tuhne panacota panacota recept korenena panna cota recepty na pannacotu jak dlouho tuhne panna cotta panna cotta recept panacota mango skvělá panna cota formičky na pannacotu

Suroviny: mango, smetana ke šlehání, cukr třtinový, šťáva citronová, mandarinky, želatina, kardamom mletý, skořice mletá, citron, klementinka

TopRecepty.cz

"Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O9WL