Medová vepřová žebírka
Pečená vepřová žebírka, naložená v pikantní marinádě, jsou výtečnou pochoutkou, která potěší nejen správné chlapy. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Pikantní marinádu můžete též využít i pro letní grilování.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme najemno nakrájenou cibuli a chilli papričku bez semínek, přidáme olej, worcesterskou i sójovou omáčku, med, sůl, pepř, citrónovou šťávu a promícháme,
Krok 2: Vepřová žebírka očistíme, osušíme, potřeme připravenou marinádou a dáme do pekáčku. Žebra necháme v chladničce odležet alespoň 1 den, ale můžeme i 3 dny – budou chutnat lépe.
Krok 3: Marinovaná žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 45–60 minut.
Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 15. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová vepřová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NOl
Moje poznámka
Medová vepřová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NOl
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 6 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 8 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
Petule123 před 8 minutami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 42 minutami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 57 minutami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 1 hodinou
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 2 hodinami
Krémová česnečka
magdalenka před 2 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 2 hodinami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 2 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
cibule,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
med,
šťáva citronová,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
pepř čtyř barev
Komentáře (1)