Medová žebírka

dzungila Kuchařka:

Vepřové maso 14 názorů

510

Suroviny

cca 3 kg vepřových žebírek
Marináda:
1/4 l oleje
4 lžíce medu
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce kečupu
1 balíček grilovacího koření
1 balíček koření Krkovička na česneku od Vitany
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na marinádu pořádně promícháme, žebírka skládáme do pekáče a každé zvlášť mašlovačkou potíráme. Necháme přes noc marinovat.

  2. Pečeme asi hodinu zakryté, poté odklopíme a ještě asi 30 minut dopékáme odkryté. Během dopékání je dobré žebírka otáčet a potírat vypečenou šťávou.

Poznámka

Podáváme s čerstvým chlebem, zeleninovým salátem, jakýmkoliv dresinkem,hořčicí, tatarkou... Prostě co má kdo rád.

A hlavně splachujeme správně vychlazeným pivem!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medová žebírka

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ač už tu váš recept je celkem dlouho, já ho našla až teď, ale zato jsem ho vyzkoušela okamžitě. Na rozdíl od vaší rady bych vynechala různé dresinky a hořčici, protože žebírka dle vašeho receptu jsou naprosto úžasná jen tak samotná. S manželem jsme se nechutně přecpali a myslím, že si to velmi brzy zopakujeme. Moc díky:-p.

    Odpovědět

  • TerezieS TerezieS

    My to jedli přímo od autorky a byla to fakt dobrota :-p. Už chystáme odvetu ;-).

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Eli, i já to plácám všechno dokupy:-)):-D Ale vloni jsem si koupila nějaké marinády v Penny, vím, že nějakou snad pivní a pikantní a byly skvělé. Ale většinou doma vždycky něco mám, jen kdyby to nebylo tak narychlo. Děcka vždycky zavolají, že odpoledne jdem na zahradu a já to teprve tahám z mražáku a nakládám a to je málo:-// Ale ani tak nikdy nic nezbyde, jó, vůně grilovaného masa se nedá ničím nahradit.;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    :yes: Super! Počasí k tomu přímo láká, co? :-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Už jsou taky naložený a dnes na chatě budou popravený. +bodík.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Já děkuji za pochvalu!:-D Krkovička na česneku u nás byla premiérově, ale určitě né naposledy!:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Andrejko, zapomněla jsem pochválit fotky - měla jsem to v úmyslu!!:-) Takže dodatečně... :-)
    A "vitanovou krkovičku na česneku" znám a používám, je moc dobrá...ta se jim povedla :-p.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Elizo, já jsem tu marinádu taky patlala jak mě to zrovna napadlo, ale ten medík na tom udělá ten správný karamelový šlem. Už aby bylo léto a vyzkoušíme to na grilu. Na dřevěném uhlí to bude ještě větší dobrota!:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ráda zkouším nové marinády; zvlášť, když jsou tak precizně popsané jako tato :-). Někdy "naflákám" na maso co mi přijde pod ruku a výsledek je výborný (potom to složitě rekonstruuji a zapisuji pro příště), někdy přesně dodržím původní recept, který kdesi nebo komusi chutnal a také zapisuji...:-) No, receptů mám dlouhou sbírku a zdá se, že na některé ani nedojde, na to je jeden kuchařův život krátký...:-D Nicméně, medová žebírka vyzkouším, ukládám v oblíbené...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, u nás by takové dlouhé kosti nezbyli, naše pidilidi by je ještě ohlodali ze všech stran, takže by zbylo jen takové kostní torzo.:-D:-)):-D
    Jo, vypadá to velmi lákavě a tak ty žebírka brzy spáchám a to venku-já už se těšííííím:-);-)dávám bodíčka:yes::-p

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Zdravím, Jani! Bylo to fakt obžerství!:-p:-p:-p Chtěla jsem to ještě vyfotit na talíři s těma všema ochucovadlama, ale z hladu, nebo spíš omámená vůní, která se bytem linula, jsem na to prostě zapomněla...:-)) Díky za bodíka!:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, a teď jsem já zbrkloň teprve zaregistrovala, že to můžu dělat i v troubě. No, už ať je za náma tahle soutěž a pak tady taky vyfotím jen ty kosti!:-)):-D:-)):-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, Andreo, už aby se grilovalo, bože, hned pak jdu na to!! Je prý to nezdravé, ale to mi je při pohledu na tuhle dobrotu úplně šuma fuk!!:-)):-D;-):yes: Plusííík!

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: marinada na zebirka marináda na žebírka recept žebírka medová žebra medova marinada medová žebírka na grilu grilovaná vepřová žebírka marináda na grilovaná žebírka grilovaná žebírka na medu marinada na zebra marináda na žebírka pikantní grilovaná žebírka medova marinada na zebra žebírka v marinádě žebírka marináda marináda na žebírka na gril marinády na žebírka medová vepřová žebírka grilovaná žebra na medu grilovaná žebírka na medu recept

Zapomněl/a jsem heslo