Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené kuřecí cibulové řízky

Zajímavý pekáček je naplněn vrstvami cibule, slaniny, žampionů, kořeněného kuřecího masa a brambor. To vše dohromady, prostoupeno šťávou z cibule, slaniny a masa, tvoří dokonalou harmonii chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (81×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 051 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny13,60 g
Tuky94,27 g
Vláknina17,61 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,90 g
Sacharidy70,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a slaninu nakrájíme na proužky, žampiony na větší kousky. Krok 2: Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí smíchanou s prolisovaným česnekem. Do pekáčku dáme jednu nakrájenou cibuli a na ni položíme polovinu brambor. Krok 3: Osolíme je a posypeme kmínem, pepřem a poprášíme paprikou. Na brambory dáme polovinu slaniny a všechno maso. Krok 4: Kolem přidáme žampiony a zbytek cibule. Poslední vrstvou je druhá polovina brambor, které opět osolíme a opepříme. Lehce poprášíme paprikou a poklademe tenkými plátky másla. Krok 5: Nakonec brambory posypeme zbytkem slaniny, pekáček přikryjeme a pečeme na 190-200 °C po dobu 35-40 minut doměkka. Před koncem dopečeme odkryté kvůli pěkné barvě.

TIP: Oblíbené pokrmy z jednoho pekáčku

Zveřejněno 9. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuřecí cibulové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5pkq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuřecí cibulové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5pkq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dnes bylo k obědu. Přestože musím souhlasit s TessaDarkfire a pekla jsem minimálně jednou tak dlouho, výsledek stál za to. Muž měl sice při vaření připomínku, že by tam měla být smetana, ale potom se olizoval až za ušima. Syn nemusí brambory, ale tady snědl všechny. Děkuji za další tip na výborné jídlo do mého repertoáru.

Pivosek: Odstavec 2....tam to je..

A kaj dám tu hořčici?

mika59: jop na tom asi neco bude, :-K hezky den:-*

TessaDarkfire: Informace o času a teplotě pečení je orientační. Ono závisí na více faktorech, třeba druhu brambor, velikostí a tloušťkou masa, nebo druhu trouby. Recept je tady šest let a to jsem měla jinou troubu. Dnes už bych pekla jinak, protože nová trouba peče úplně jinak. Zrovna včera v televizi známý pekař říkal, že nerad udává čas a teplotu. To si musí každý upravit dle svých zkušeností se svou troubou, hlídat a vychytat to. Pěknou neděli:-K:-K

Rozhodně neni hotové ani maso ani brambory musela jsem pak dopekat dalsi hodinu

:-)<3:yes::yes: ty brambory jsou úžasné klidně i bez masa :-K

Ježíš to je zas lákadlo ty jedna darebnice <3 mám strašně ráda vše v jednom. Obzvlášť brambory dostanou výbornou chuť výpeku :yes:

srettka: :-D Moc děkuji..;-) No brambory se snědí většinou první i u nás....:-)

Tématické fráze:
zapečené kuřecí stehenní řízky, zapecene stehenni rizky, kuřecí stehenní řízky recept, zapečené kuřecí řízky, stehenní kuřecí řízky recepty, kureci rizky, zapečené řízky, zapečené kuřecí stehenní řízky recept, kuřecí řízky recept, kuřecí řízky recepty, kuřecí stehenní řízky recepty, recept zapečené kuřecí stehenní řízky, kuřecí cibulové řízky, cibulové řízky, zapeceny stehenni řízky, kuřecí řízky zapečené s brambory, kureci maso zapecene s brambory,cibuli a paprikou, zapečené stehenní řízky recept, zapečené kuřecí řízek s brambory, kureci stehenní maso zapečené s brambory

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, brambory, cibule, česnek, žampióny, slanina anglická, hořčice, sůl, pepř mletý, kmín drcený, paprika sušená sladká, máslo

Přidat fotografie receptu