Jablkové buchtičky (vhodné pro diabetiky)
Ani diabetici si nemusejí odříkat sladké. Upečte jim třeba buchty plněné strouhanými jablky. Těsto připravíte z mandlové a kokosové mouky, cukr nahradíte xylitolem a xanthanová guma zaručí, že těsto bude déle vláčné a nebude se drobit.
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, xylitol, xanthanovou gumu, sůl a semínka. Olej smícháme s vodou a vlijeme do mísy. Vše dobře promícháme a necháme asi 15 minut odstát.
Krok 2: Jablko oloupeme , zbavíme jadřince a nakrájíme, promícháme se skořicí.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 6 dílků, z každého utvoříme placičku, poklademe jablky a zabalíme do kuličky. Dáme do zapékací misky vymazané máslem, potřeme žloutkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 20 minut.
Krok 4: Vychladlé posypeme moučkovým xylitolem.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkové buchtičky (vhodné pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEl09
Moje poznámka
Jablkové buchtičky (vhodné pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEl09
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 13 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 18 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 7 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 9 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 12 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 13 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 14 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 15 hodinami
Suroviny:
mouka mandlová,
moučka kokosová,
semínka chia,
sůl,
olej olivový,
voda,
jablko,
skořice mletá,
žloutek,
máslo
Komentáře (2)