Andělská čokoláda
Představte si hedvábně jemná vlákna Pişmaniye, která se rozplývají na jazyku jako cukrová vata. Spolu s pistáciovým krémem a osvěžujícími malinami jsou zahaleny v růžové čokoládě. Neodolatelný dezert, který vás okouzlí na první kousnutí!
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme 2/3 bílé čokolády. Sundáme z plotny a vmícháme zbylou třetinu. Jakmile je čokoláda zcela rozpuštěná, na dně formy lžičkou vytvoříme drobné cákance.
Větší část čokolády nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice. Krok 2: Mezitím si připravíme krém. Bílou čokoládu rozpustíme, rozmícháme dohladka s pistáciovým máslem a sušeným mlékem. Krok 3: Jakmile máme čokoládovou formu ztuhlou, můžeme začít plnit. Postupně vrstvíme polovinu krému, rozmačkané maliny, Pişmaniye, opět maliny a zbytek krému. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády. Krok 4: Nakonec pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem růžové čokolády, uhladíme a dáme do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Větší část čokolády nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice. Krok 2: Mezitím si připravíme krém. Bílou čokoládu rozpustíme, rozmícháme dohladka s pistáciovým máslem a sušeným mlékem. Krok 3: Jakmile máme čokoládovou formu ztuhlou, můžeme začít plnit. Postupně vrstvíme polovinu krému, rozmačkané maliny, Pişmaniye, opět maliny a zbytek krému. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády. Krok 4: Nakonec pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem růžové čokolády, uhladíme a dáme do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělská čokoláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Q75
Moje poznámka
Andělská čokoláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Q75
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 4 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 6 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 9 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 10 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 10 hodinami
Suroviny:
čokoláda bílá,
maliny,
čokoláda,
máslo,
čokoláda bílá,
mléko sušené
Komentáře (6)