Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční roláda

Veselou velikonoční roládu stihnete připravit i na poslední chvíli. Plátky rolády stačí namočit do bílé polevy a ozdobit meruňkou. Jednotlivé kousky vzhledem připomínají sázená vejce. Z této rolády budou mít radost hlavně nejmenší koledníci, ale potěší i dospělé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 110 min Doba tepelné úpravy: 10 min

120 min (110 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 2: Žloutky a cukr ušleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku a nakonec sníh. Upečený korpus necháme krátce odpočinout, přikryjeme utěrkou, svineme a necháme vychladnout. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olejem a posypeme moukou. Rozetřeme na něj těsto a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut. Krok 4: Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a vmícháme mleté ořechy. Krok 5: Korpus rozbalíme, potřeme krémem a opět zarolujeme. Přelijeme tmavou polevou a necháme v lednici ztuhnout. Krok 6: Po ztuhnutí nakrájíme na plátky. Každý plátek částečně namočíme do rozpuštěné bílé polevy a ozdobíme půlkou kompotované meruňky. Necháme opět chvíli ztuhnout a podáváme.

TIP: Jak připravit malovanou roládu

Zveřejněno 19. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mQR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, ořechy mleté, poleva čokoládová bílá, meruňky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu