Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční roláda

Veselou velikonoční roládu stihnete připravit i na poslední chvíli. Plátky rolády stačí namočit do bílé polevy a ozdobit meruňkou. Jednotlivé kousky vzhledem připomínají sázená vejce. Z této rolády budou mít radost hlavně nejmenší koledníci, ale potěší i dospělé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 110 min Doba tepelné úpravy: 10 min

120 min (110 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 2: Žloutky a cukr ušleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku a nakonec sníh. Upečený korpus necháme krátce odpočinout, přikryjeme utěrkou, svineme a necháme vychladnout. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olejem a posypeme moukou. Rozetřeme na něj těsto a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 10 minut. Krok 4: Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a vmícháme mleté ořechy. Krok 5: Korpus rozbalíme, potřeme krémem a opět zarolujeme. Přelijeme tmavou polevou a necháme v lednici ztuhnout. Krok 6: Po ztuhnutí nakrájíme na plátky. Každý plátek částečně namočíme do rozpuštěné bílé polevy a ozdobíme půlkou kompotované meruňky. Necháme opět chvíli ztuhnout a podáváme.

TIP: Jak připravit malovanou roládu

Zveřejněno 19. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mQR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, ořechy mleté, poleva čokoládová bílá, meruňky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu