Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Ulehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru, paprik a zelených kopřiv.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 070 kJ / 1 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 192,28 g |
| Tuky | 53,81 g |
| Vláknina | 46,09 g |
| Cholesterol | 876 mg |
| Sodík | 3,23 g |
| Sůl | 7,37 g |
| Sacharidy | 86,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nameleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, vymačkanou housku předem namočenou v mléce, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a promícháme.
Krok 2: Maso několikrát přehodíme z jedné ruky do druhé nebo s ním bouchneme o prkénko, abychom odstranili vzduch. Na prkénko dáme fólii a maso na ní dlaní rozprostřeme na 1 cm vysoký čtverec o stranách 28 cm. Nesmí být žádná škvíra, aby roláda nepraskla.
Krok 3: Plát masa pokryjeme spařenými kopřivami, a na ně dáme nastrouhaný sýr.
Krok 4: Uzené maso nameleme. Promícháme s vejcem a vidličkou namačkáme na sýr. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené papriky.
Krok 5: Pomocí folie pevně svineme, mírným stlačením od středu rolády směrem ke straně vytlačíme opatrně vzduch a na stranách konce uzavřeme.
Krok 6: Roládu máme stále na fólii a tu přeneseme do vymazané remosky nebo pekáčku. Tukem na vymazání nešetříme. Poklademe kousky sádla a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
Krok 7: Po první půl hodině přelijeme výpekem ze sádla. Během pečení přelijeme ještě párkrát, pečeme do zlatova nejméně 1,5 hodiny.
Zveřejněno 24. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNOR
Moje poznámka
Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNOR
Nejnovější recepty
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 8 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 11 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Řezy se smetanovo-čokoládovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Snadné perníčky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 4 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 5 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 5 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 8 hodinami
Kuskusový pudink
petulos před 9 hodinami
Makové muffiny
Susanna před 9 hodinami
Pravý vepřový guláš
Kristynahaftova před 9 hodinami
Jemné květákové placky
Iricek před 10 hodinami
Tématické fráze:
roláda aby nepraskla,
kýta vepřové maso recepty,
roláda z vepřové kýty,
mleta veprova rolada
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
cibule,
mouka polohrubá,
strouhanka,
houska,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
maso uzené,
vejce,
sýr uzený,
kopřivy,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
tuk,
sádlo
Komentáře (5)