Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šneky v pudinku

Úžasné voňavé šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V ústech se přímo rozplývají a na talířích po nich nezbyde ani drobeček.

Hodnocení receptu je 3,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 855 kJ /
4 028 kcal
Bílkoviny94,66 g
Tuky106,56 g
Vláknina17,16 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy664,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek z rozdrobeného droždí, 100 ml vlažného mléka a 1 lžičky cukru. Necháme vzejít. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, zbylé mléko, vanilkový cukr, vlažné máslo, sůl a vzešlý kvásek. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme ho hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, až těsto zdvojnásobí objem. Krok 3: Mezitím připravíme náplň - pudink uvaříme podle návodu na sáčku a necháme ho vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, buď pudink přikryjeme potravinářskou fólií nebo poprášíme moučkovým cukrem. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 180 °C a velký plech vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vyválíme obdélník velký asi 40 × 30 cm, potřeme ho vychladlým pudinkem, posypeme rozinkami a z delší strany stočíme do rolády. Roládu nakrájíme na dílky široké asi 2 cm. Krok 6: Šneky přeneseme na připravený plech a necháme ještě 15 minut dokynout. Každého šneka před pečením pomažeme lžičkou smetany. Krok 7: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova. Krok 8: Po upečení šneky za tepla polijeme (potřeme) polevou, kterou připravíme jednoduše utřením moučkového cukru se smetanou. Konzistence musí být hustá, ale měla by téct. Krok 9: Polevu necháme ztuhnout a můžeme podávat.

TIP: Upečte si skořicové šneky

Zveřejněno 30. 8. 2024

Poznámka autorky Moanka

Domácí vanilkový cukr: 1 lusk rozmixujeme ve 250 g cukru krystal

Recept jsem získala v časopise Gurmet.

Šneky jsou velmi dobré hlavně čerstvé, jako jiné kynuté koláče apod., proto doporučuji upéct ráno a v ten den nabízet.

Chuť ne příliš sladkého těsta příjemně kontrastuje s chutí vláčné náplně a sladké polevy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneky v pudinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VON9B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneky v pudinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VON9B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Šneci jsou výborní. Jen sem přidám tip, který se mi osvědčil. Roládu jsem nakrájela nití, stejně jako když krájím knedlíky. Šlo to dobře, těsto se nespláclo a šneci zůstali pěkně kulatí. 😉

HanaHanka: Tak to je super nápad! Moc děkuji. Já s tím celkem bojovala... 😀
Jsem ráda, že Vám chutnalo. 😋 Děkuji. 😉
Přeji krásné a klidné dny plné pohody. 😊😎

Ctibor67: Moc děkuji za parádní fotku... 👌

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

S těstem se krásně pracovalo, dala jsem místo rozinek jahody a čokoládu. Jen mám dotaz, čím krajite tu roládu? Jarka

Ctibor67: Wau, máte je fakt krásné... 👌 A jahody s čokoládou je určitě dobrá volba. Mňam. 😋
A čím ji krájím? Používám velký ostrý nůž a spíše jen nasadím špičku na prkýnko a tahem jedu k rukojeti nože. Trochu se mi šnek splaskne, ale na pečícím papíře ho rukou upravím... 🤗 Snad je to pochopitelné... 🙂

Ctibor67:

Tak to jsou přesně ty šneky, které hledám, abychom měli další druh svačinky na výlety s dětmi😍

pavlina.simr: Fakt? 😎 Děkuji, to mě moc těší. Přeji, ať chutnají... 😋
Mějte pěkné léto a spousty radostných výletů... 😉

Marie Svarcova: Moc děkuji, Maruško, Ty umíš potěšit… :-8 :-K

:-)<3:yes::yes: Líbí se mi recept i krásné foto. Pěkná práce, o chuti nemám pochyb :-K

Monika146: Je to tak. <3 Moc děkuji… :-)

To bude určitě skvělá pochoutka ;-)

Suroviny:
droždí čerstvé, mléko, cukr vanilkový, mouka hladká, vejce, máslo, sůl, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, rozinky, smetana ke šlehání, smetana ke šlehání, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu