Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkovo-hráškový krém s krutonky

Krémové polévky jsou skvělé pro zasycení i na chuť. Osvěžující zelenkavou polévku krémové textury připravíme z pórku restovaného na másle, ke kterému přidáme i sladký hrášek. Vše pak doladí koření a smetana.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pórek nakrájíme, orestujeme na másle, zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Krok 2: Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 10 minut. Pak vše rozmixujeme ponorným mixerem a vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Vaříme ještě asi 15 minut. Krok 3: Bagetku nakrájíme na kostičky, opečeme na másle dozlatova a přidáme do horké polévky.

TIP: Jak připravit křupavé krutony

Zveřejněno 17. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo-hráškový krém s krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6mzX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo-hráškový krém s krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6mzX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pórek, máslo, vývar zeleninový, hrášek, mouka hladká, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, bageta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu