Srbský smažený řízek

vybusna Kuchařka: vybusna

Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

4 telecí řízky (nebo vepřové)
100 g strouhaný sýr (já jsem použila Tilsiter)
1 kL kyselé smetany
olej na smažení
sůl
Na trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V Srbsku pouzivaju na plnenie tohto rezna nieco, co sa vola kajmak. Na mojich strankach som pridala odkazy, ako kajmak vyzera. Skusila som ho nahradit nastruhanym syrom na velkej slzicke a zmiesanym s hustou kyslou smotanou. Hmota by mala byt tvarna a pevna, asi ako plastelina.

  2. Rezne som rozklepala na velmi tenko a snazila som sa o co najpravidelnejsi tvar, nieco ako obdlznik.

  3. Maso zlahka posolime a zo syrovej plasteliny vytvarujeme sulok na celu dlzku rezna.

  4. Okraje masa na kazdom konci sulku zahneme dovnutra, aby nam zmes nevytekala, a maso zrolujeme do rolady.

  5. Masove rolady obalime v trojobale (muka, rozslahane posolene vajicko, struhanka). V zaujme zabezpecenia naplne, obalenie vo vajci a struhanke zopakujeme.

  6. Vyprazame klasickym sposobom vo vyssej vrstve rozohriateho oleja, zo vsetkych stran. Vyprazame trosku dlhsie ako obyc. rezne, aby sa zakrutene maso dostatocne prepieklo. Podla srbskej tradicie sa tento rezen podava s tatarskou omackou, citronom a hranolkami.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2871

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 148 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srbský smažený řízek

  • vybusna vybusna(neregistrovaná)

    dakujem vsetkym za priazen

    Odpovědět

  • senky senky

    Mili, na Tvoje fotky je radost se podívat :-K mají přímo chuťotvorné účinky ;-)

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    I u nás by chutnalo :yes::-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Podľa fotiek je to krása, o chuti nepochybujem.:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Už se mně sbíhají sliny:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásné:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    To by u nás doma chutnalo:-p+:yes:lákavé už z fotky:-D

    Odpovědět

  • petnovka petnovka

    Řízek je vynikající a Kajmak ještě víc, obojí jsem v Srbsku vyzkoušela, nejlepší je jejich Kajmak doma vyrobený, nemá to chybu. U nás se občas Kajmak vidí u prodejců orientálních potravin, ale zatím jsem ho nezkusila, zda je taky tak dobrý jako ten, co si vozíme ze Srbska. Ale aspoň že zde tato možnost je a všem doporučuji tento řízek vyzkoušet.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

Tématické fráze: hovězí řízek smažený smažený hovězí řízek srbský vepřový řízek smaženy řizek srbské řízky kuřecí řízek po srbsku srbský kuřecí řízek kajmak smažený řízek recept hovězí řízky smažené vepřový řízek po srbsku řízek bez smažení srpsky rizek smazene rizky srbské koule smažený řecký řízek smažené hovězí řízky smazeny řízek se jak smazit rizky nejlepší smažený řizek

Zapomněl/a jsem heslo