Jablečné vdolky

Suroviny 15 - 18 porcí

500 g hladké mouky
35 g droždí
1 vejce
350 ml mléka
5 g cukru krystal
2 g soli
4 polévkové lžíce oleje
mouku na podsypání
5 velkých jablek
vanilkový cukr
skořice
50 g másla
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu mléka trochu ohřejeme, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme nakynout kvásek. Do mouky přidáme sůl, vejce, olej, zbylé mléko, vykynulý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince rozkrojíme na 4-6 dílků a nakrájíme na silnější špalíčky.

  3. Na pomoučněný vál klademe z těsta malé kopečky, rukou vytáhneme do placiček, poklademe jablky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí.

  4. Zabalíme jako buchty, dáme na plech vyložený pečícím papírem a trochu rukou zmáčkneme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, přibližně 25-30 minut dozlatova.

  5. Po vyndání z trouby ještě horké hodně potřeme rozpuštěným máslem (můžeme víckrát) a opravdu hodně posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Přítel několikrát vyprávěl, že jeho maminka vždy když pekla vdolky zadělala víc těsta a dělala tuhle dobrotu. Dnes mi to nedalo a protože jsem chtěla dělat vdolky k čočce, tak jsem to zkusila a nelituji, jsou opravdu moc dobré.

Samozřejmě si může každý udělat své oblíbené vdolkové těsto.

Komentáře k receptu Jablečné vdolky

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vdolky s jablky jablkové vdolky recept na vdolky s jablky jablečné vdolečky vdolky s jablkama jablka na vdolky jablkové vdolečky vdolky s jablky recept jablecny vdolek pečené vdolky s jablky vdolky jablkové pečené jablečné vdolky dietni vdolky kynute jablecne vdolky vdolky z jablky vdolecky s jablky jablečné vdolky pečené v troubě vdolky z jablkama kynuté vdolky s jablky vdolky s jablky