

Jablečné vdolky
Suroviny 15 - 18 porcí
- 500 g hladké mouky
- 35 g droždí
- 1 vejce
- 350 ml mléka
- 5 g cukru krystal
- 2 g soli
- 4 polévkové lžíce oleje
- mouku na podsypání
- 5 velkých jablek
- vanilkový cukr
- skořice
- 50 g másla
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
Polovinu mléka trochu ohřejeme, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme nakynout kvásek. Do mouky přidáme sůl, vejce, olej, zbylé mléko, vykynulý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince rozkrojíme na 4-6 dílků a nakrájíme na silnější špalíčky.
Na pomoučněný vál klademe z těsta malé kopečky, rukou vytáhneme do placiček, poklademe jablky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí.
Zabalíme jako buchty, dáme na plech vyložený pečícím papírem a trochu rukou zmáčkneme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, přibližně 25-30 minut dozlatova.
Po vyndání z trouby ještě horké hodně potřeme rozpuštěným máslem (můžeme víckrát) a opravdu hodně posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Přítel několikrát vyprávěl, že jeho maminka vždy když pekla vdolky zadělala víc těsta a dělala tuhle dobrotu. Dnes mi to nedalo a protože jsem chtěla dělat vdolky k čočce, tak jsem to zkusila a nelituji, jsou opravdu moc dobré.
Samozřejmě si může každý udělat své oblíbené vdolkové těsto.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečné vdolky
-
zanetalori: Děkuji
.
-
Jsou výborné.
-
Všem moc děkuji
-
musím vyzkoušet, nádhera
-
Jsou výborné, ale příště si jablíčka nastrouhám .Jinak
-
Vdolečky jsem včera dělala a musím říct, že jsou prostě úžasné...
-
ty jsou překrásné
-
Ty jsou jako malované
+12
-
nádherné vdolečky
-
jsou nádherné
-
Nádherné buchtičky Leni!!
, fakt jak malované!
-
Receptík se mi moc líbí
-
Jedním slovem - LUXUSNÍ! Moc povedené vdolečky, Leni
+
-
-
Hmm, moc pěkné vdolky a jistě budou moc dobré. Jablíček máme hafol, takže proč nevyzkoušet?