Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mirabelky ve vlastní šťávě

Červené mirabelky jsou sladké peckovice podobné švestkám, s charakteristickou omamnou vůní a skvěle se hodí nejen na koláč, ale i na zavařování. Snadný recept na mirabelky ve vlastní šťávě vám zajistí jejich zásobu i na zimní měsíce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8 menších skleniček

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mirabelky omyjeme, odpeckujeme a natěsno naskládáme do čistých sklenic 2 cm pod okraj. Krok 2: Zavíčkujeme čistými víčky a sterilujeme na 100 °C asi 30 minut. Krok 3: Používáme do jogurtu, nebo na přesnídávku a jiné zákusky.

TIP: Jak dále zpracovat mirabelky

Zveřejněno 5. 7. 2025

Poznámka autorky Handour

U polní cesty, dále od silnice, jich roste spoustu a jsou bez chemie.

Tip na použití:

Pudinková vrstva: 300 ml vody, 1 střední sklenička mirabelek, cukr dle chuti, povaříme asi 5 minut, za stálého míchání přilijeme 200 ml vody, ve které jsme rozmíchali 2 vanilkové pudinky a povaříme. Ještě horké nalijeme na piškot nebo jiný moučník.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelky ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZ18

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelky ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZ18

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mirabelka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu