Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové kousky s krémem z mascarpone

Moderní a trendy dezert z cukrářských piškotů připravíte během chvilky a všechny tímto skvělým nápadem oslníte. Mini dortíčky jsou tak akorát na dvě sousta a jen se rozplývají na jazyku. Ať už čekáte návštěvu nebo si chcete jen zamlsat, tenhle dezert je vždy skvělá volba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vychlazenou smetanu a mascarpone dáme do mísy, přidáme ztužovač, vanilkový cukr a vyšleháme ručním šlehačem na střední rychlost do pevného krému. Krém naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Krok 2: Piškoty rozpůlíme. Plochou stranu každého kousku krátce namočíme do mléka a potřeme zavařeninou. Krok 3: Na zavřeninu naneseme po celé délce krém a druhou polovinu piškotu přitiskneme na krém. Krok 4: Slepené části postavíme na bok a ozdobíme krémem, rybízem a meduňkou. Krok 5: Kousky vložíme do papírových košíčků.

TIP: Cukrářské a kulaté piškoty ve sladké kuchyni

Zveřejněno 6. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové kousky s krémem z mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové kousky s krémem z mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
piškoty cukrářské, smetana ke šlehání, mascarpone, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, zavařenina rybízová, mléko, rybíz, meduňka, košíčky papírové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu