

Hornické knedlíky
Suroviny 4 porce
- 4 tmavé celozrnné rohlíky
- 4 větší brambory
- solamyl
Postup přípravy receptu
Rohlíky nakrájíme na kostičky.
Brambory nastrouháme (jako na bramboráky) a vymačkáme přebytečnou vodu.
Smícháme rohlíky s nastrouhanými bramborami (doporučuji pěkně "promasírovat" rukama), tvarujeme koule asi velikosti tenisových míčků, obalíme v solamylu.
Vaříme 15 minut.
Skvělá příloha k masu (kuře, kachnička, prasátko) a zelíčku.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hornické knedlíky
-
opravdu dietní knedlík děkuji musím vyzkoušet
-
Neznal jsem - poznal jsem - díky
-
Jana Remkova: Díky
-
sofie1973: No samo!!! Já si taky některé recepty pojmenovávám podle sebe
-
Jana Remkova: Netuším, jak se jmenují doopravdy, mám je od babičky, děda byl "horník odsunutý za normalizace" a tyto knedlíky miloval, takže jim takto říkám na jeho počest.
-
Já je někde mám pod názvem "Knedle speciál". Hodně mi chuťově připomínají chlupaté knedlíky.