Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s mletým vepřovým masem

Špagety s mletým vepřovým masem zvládnete uvařit i během hektických dnů, ale přijdou k chuti i jako nenáročný oběd na chalupě. Na výběru masa si dejte záležet, na chuti to rozhodně pocítíte.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpálené pánvi osmažíme mleté vepřové maso (pokud máme libovější mletý bůček – nedáváme na pánev tuk, pokud použijeme mleté vepřové plecko, dáme na pánev trochu oleje). Krok 2: K osmaženému masu přidáme rajčatový protlak, krátce orestujeme, přidáme sterilovaná rajčata, osolíme, opepříme a promícháme. Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme do směsi. Dusíme 45–60 minut podle potřeby průběžně podléváme horkou vodou. Krok 3: Asi 5 minut před koncem dušení přidáme oregano a dle chuti dochutíme cukrem. Krok 4: Sýr nastrouháme najemno (nebo podle chuti). Krok 5: Špagety uvaříme al dente dle návodu na obalu, scedíme a rozdělíme na talíře. Krok 6: Na talíři špagety přelijeme masovou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.

TIP: 15 receptů na rychlé večeře

Zveřejněno 12. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY7MN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY7MN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo. U nás také oblíbené rychlé jídlo.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Všem chutnalo, můžu doporučit.

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibule, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, rajče sterilované, koření oregáno sušené, cukr třtinový, těstoviny špagety, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu