Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 650 kJ / 1 112 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,80 g |
| Tuky | 71,90 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 206 mg |
| Sodík | 108 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 100,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Budeme potřebovat lžíci, misku a sítko.
Do sítka nasypeme 200 g rybízu. Pod sítko dáme misku a lžící začneme pasírovat. Krok 2: Do propasírovaného rybízu nasypeme 1/2 vanilkového cukru a přidáme 3 lžíce cukru moučka. Zamícháme a pomalu budeme přidávat smetanu s mlékem. Dobře promíchanou směs dáme do mrazáku. Krok 3: Zhruba po 4 hodinách bude zmrzlina hotová. Zmrzlina se hodí k palačinkám s domácí šlehačkou.
Do sítka nasypeme 200 g rybízu. Pod sítko dáme misku a lžící začneme pasírovat. Krok 2: Do propasírovaného rybízu nasypeme 1/2 vanilkového cukru a přidáme 3 lžíce cukru moučka. Zamícháme a pomalu budeme přidávat smetanu s mlékem. Dobře promíchanou směs dáme do mrazáku. Krok 3: Zhruba po 4 hodinách bude zmrzlina hotová. Zmrzlina se hodí k palačinkám s domácí šlehačkou.
Zveřejněno 8. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLlv
Moje poznámka
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLlv
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 11 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 6 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 6 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 6 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 6 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 7 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 9 hodinami
Suroviny:
rybíz,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
smetana 33%,
mléko
Komentáře (8)
Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora.
Fotografie přidávejte pouze vlastní.
Suroviny prosím pište včetně gramáže pod sebe, postup po jednotlivých krocích.