Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami

Z čerstvých rajčat uvaříme skvělou a osvěžující rajskou polévku. K dochucení použijeme jak klasické koření, tak i třeba pikantní zavařeninu. Do polévky pak připravíme kuličky z mletého masa a také nudle, které ji zahustí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme. Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli, přidáme rajčata, vývar, koření a sůl. Během vaření přidáme podle chuti zavařeninu a skořici. Ke konci vaření ještě polévku podle potřeby dochutíme. Krok 3: Po 20 minutách vše rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme, abychom se zbavili jadérek a slupek. Polévku zahustíme hladkou moukou, kterou rozmícháme v trošce vody a ještě necháme 15 minut zavařit. Nakonec přidáme kousek másla ke zjemnění chuti. Krok 4: Knedlíčky: Mleté maso, nakrájený rohlík navlhčený trochou mléka, vejce a koření dobře promícháme (pokud je potřeba zahustíme strouhankou). Ze směsi tvoříme malé knedlíčky (o průměru asi 4 cm) a vaříme 10 minut ve slané vodě. Knedlíčky scedíme a necháme okapat. Krok 5: V osolené vodě zvlášť povaříme také zvolené nudle. Poté je scedíme. Krok 6: Do hotové polévky přidáme vařené knedlíčky a nudle.

TIP: Jak vařit nudle do polévky

Zveřejněno 5. 10. 2025

Poznámka autorky Handour

Jako zavářku můžeme použít i vařenou rýži.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjwG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjwG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
rajče, cibule, vývar zeleninový, olej, sůl, pepř mletý, tymián, bobkový list, koření nové koření, skořice, zavařenina rybízová, máslo, mouka hladká, maso hovězí mleté, rohlík, vejce, sůl, pepř mletý, mléko,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu