Tradiční linecké cukroví
Linecké je stálicí mezi drobným cukrovím a pečeme ho k různým příležitostem. Liší se velikostí, použitými tvary i použitou marmeládou. Nejdůležitější však je u použitých surovin dodržet poměr 3:2:1 u hladké mouky, másla a cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici zabalené do fólie minimálně hodinu.
Krok 2: Dostatečně studené těsto vyválíme (zároveň podsypáváme moučkovým cukrem) a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 180 °C stupních asi 10 minut.
Krok 3: Po úplném vychladnutí promazáváme marmeládou (kterou lze smíchat se změklým máslem), slepujeme k sobě a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Moje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 4 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 23 minutami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 56 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 1 hodinou
Vosí hnízda
mares-mikulas před 1 hodinou
Vánoční punč
Sarinkad před 2 hodinami
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 2 hodinami
Domácí langoše
zjedolbanan před 2 hodinami
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 2 hodinami
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 2 hodinami
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
marmeláda
Komentáře (6)