Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy dvou barev s meruňkovým krémem

Řezy z piškotového těsta a dobrého krému jsou zpravidla moučníkem ke kávě u milované babičky. Dvoubarevné řezy ze světlého a tmavého těsta doplňuje lahodný pudinkový krém s máslem a meruňkovou příchutí. Povrch pak zdobí čokoládová poleva.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 23 × 32 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po odstavení z plotny zakryjeme povrch pudinku potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. Krok 2: Plechy vyložíme papírem na pečení, který lehce potřeme pár kapkami oleje. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Na světlé těsto ušleháme bílky se špetkou soli do hustého sněhu. Žloutky ušleháme zvlášť s cukrem a horkou vodou do husté bílé pěny. Střídavě do ní ručně metličkou vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a vyšlehané bílky. Krok 4: Těsto přendáme na připravený plech, uhladíme povrch a vložíme do předehřáté trouby. Po 5 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme dorůžova cca 7 minut. Zkusíme špejlí a hotové necháme na mřížce vychladnout. Krok 5: Stejným způsobem připravíme a upečeme i tmavý plát. Do něj přidáme navíc kakao, které vmícháme k mouce a prosejeme. Přípravou postupujeme stejným způsobem jako u světlého těsta. Po upečení necháme plát vychladnout. Krok 6: Mezitím krátce povaříme džem s džusem. Přidáme k nim lžíci rumu a necháme mírně vychladnout. Krok 7: Po upečení vychladlý tmavý plát prořízneme na 2 tenké pláty. Světlý necháme v celku. Zchladlým rozvarem pokropíme připravené pláty. Krok 8: Pudink prošleháme, přidáme do něj změklé máslo a meruňkovou příchuť a vyšleháme v hladký krém. Množství krému rozdělíme na 3 části. Krok 9: Spodní část tmavého plátu potřeme krémem, poté přiklopíme světlým plátem, potřeme krémem, přiklopíme druhou částí tmavého plátu a potřeme zbylým krémem. Uhladíme vršek a dáme do chladu ztuhnout. Krok 10: Nakonec rozpustíme čokoládu s máslem ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě na 300 W, 3 minuty. Promícháme a polijeme vršek řezů, můžeme použít k dozdobení zubatou stěrku a cukrové zdobení. Krok 11: Necháme v chladu ztuhnout a cukrářským nožem namáčeným v horké vodě nakrájíme řezy (vyjde na 18 kousků).

Zveřejněno 10. 10. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Řezy můžeme udělat i s jinou chutí podle zvolenéhp ovoce např. višně nebo pomeranč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy dvou barev s meruňkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADW3l

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy dvou barev s meruňkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADW3l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, sůl, žloutek, cukr krupice, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, bílek, sůl, žloutek, cukr krupice, voda, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek do pečiva, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, pudink vanilkový, máslo, džem meruňkový, rum, čokoláda na vaření, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu