Rychlý, pikantní zelný salát

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 10 minut 2 porce Saláty 2 názory

Suroviny

300 g kysaného zelí (domácí nebo koupené)
3 lžíce nakládané pikantní zeleniny (Moravanka nebo Hradišťanka)
2 lžičky cukru
1 naťová cibulka
malou nebo půl červené cibule
podle potřeby 2-3 lžíce vody
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí několikrát přeřízneme na menší kousky, přendáme do misky a přidáme dle chuti cukr.

  2. Pokud nemáme domácí nakládanou zeleninu, použijeme z Moravanky spodní část zeleniny (mrkev, celer, hrášek, paprika) a přidáme k zelí. Feferonku již není třeba přidávat, naložená zelenina je lehce pikantní.

  3. Červenou cibuli nasekáme najemno a smícháme se zelím a zeleninou. Podle chuti lehce zředíme kyselost 2-3 lžícemi studené vody. Nakonec ozdobíme zelenou natí cibulky.

Poznámka

Salát je vhodný například k zapečeným těstovinám, bramborám nebo knedlíkům s vajíčkem. Hodí se i k pečenému nebo grilovanému masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 492 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý, pikantní zelný salát

Tématické fráze: zelný salát z kysaného zelí rychlý zelný salát pikantní nakládaná zelenina recept rychly zelny salát recept zelný salát salát z kysaného zelí zelný salát s vajíčkem zelny salat s moravonkou zelný salát s moravankou pikantní naložená zelenina pikantni zelny salat domácí hradišťanka rychlí zelný salát pikantní salát s vajíčkem domácí zelný salát zelný salát videorecept domácí hradišťanka recept recept na nakladanou zeleninu naložená pikantní zelenina nakladana moravanka

Zapomněl/a jsem heslo