Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštičky s lososovou pomazánkou

Chystáte oslavu a přemýšlíte, čím překvapit své hosty? Vyzkoušejte tyto paštičky s lososovou pomazánkou. Snadno je připravíte z již rozváleného listového těsta, takže jejich příprava nezabere moc času, a přesto bude výsledek opravdu efektní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 porcí

kulatá formička o průměru 5 cm a 3 cm

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na pomazánku vložíme do mísy a rozmixujeme je. Krok 2: Z plátu těsta vykrájíme větším kulatým vykrajovátkem 40 koleček a u poloviny koleček vykrojíme menší formičkou ještě střed. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. V hrnečku rozšleháme vajíčko na potření. Krok 4: Plné kolečko propícháme vidličkou, potřeme lehce prošlehaným vajíčkem, položíme na něj kolečko s otvorem a okraj potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Vložíme na připravený plech a pečeme při teplotě 200 °C 10–12 minut dozlatova. Po upečení necháme zcela vychladnout. Krok 5: Pomazánku dáme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou, naplníme prochladlé paštičky a ozdobíme kouskem kopru a citronu.

TIP: Jak jíst uzeného lososa

Zveřejněno 13. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Yg1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Yg1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, kopr, citron, vejce, losos uzený, sýr měkký tavený, šťáva citronová, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu